Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κυριάκος Μητσοτάκης: Βήμα εκσυγχρονισμού ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης και το Εθνικό Μητρώο Υποδομών

Στην εκδήλωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για τον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη & το Εθνικό Μητρώο Υποδομών παραβρέθηκε και μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το Εθνικό Μητρώο Υποδομών και ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης είναι πολυεργαλεία στα χέρια των Μηχανικών, των Δικηγόρων και των πολιτών», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και πρόσθεσε πως το πολιτικό μήνυμα της σημερινής εκδήλωσης είναι ότι κάνουμε ένα βήμα τολμηρού εκσυγχρονισμού».

Η ομιλία του πρωθυπουργού στην εκδήλωση του ΤΕΕ

Eκδήλωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για τον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη & το Εθνικό Μητρώο Υποδομών

Αρχικά, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε μία συνομιλία που είχε το 2004 με τον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, όταν τον ρώτησε ποια είναι η σημαντική μεταρρύθμιση που πρέπει να γίνει στη χώρα. Ο πατέρας του πρωθυπουργού τού αποκρίθηκε χωρίς να το σκεφτεί πως η σημαντικότερη μεταρρύθμιση είναι η «οργάνωση του χώρου».

Αυτή την πολιτική προωθούμε σήμερα, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι με τον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη και το Εθνικό Μητρώο Υποδομών θα αντιμετωπιστούν πολλές χρόνιες παθογένειες που αφορούν τις χρήσεις γης και τους όρους δόμησης. «Αυτό το συλλογικό βήμα προόδου που κάνουμε σήμερα θα πρέπει να συνεχιστεί για να χτίσουμε μια νέα Ελλάδα το 2030. Προσβλέπουμε στην ολοκλήρωση αυτού του σπουδαίου έργου», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ