Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στέφανος Κασσελάκης: Ανοιχτό κάλεσμα συστράτευσης σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ – “Με κάποια ταιριάζουμε”

Πρόσκληση σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ για συμπόρευση αλλά όχι στον Νίκο Ανδρουλάκη θα απευθύνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης όπως αποκάλυψε ο ίδιος, μιλώντας στο Attica.

Ο κ. Κασσελάκης έκανε άνοιγμα στην ευρύτερη αριστερά και κεντροαριστερά, ενώ κάλεσε τον κόσμο στις ευρωεκλογές να στείλει μήνυμα στην κυβέρνηση και να χτίσει την ισχυρή αντιπολίτευση.

Αυτοχαρακτηρίστηκε ως outsider στην εσωκομματική κούρσα του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας συγκεκριμένα: «Και το πρόγραμμά μου είναι outsider και είναι ευκαιρία για μήνυμα ισχυρής αντιπολίτευσης, ότι τελειώνει το άλλοθι του 41%» πρόσθεσε, απευθύνοντας πρόσκληση στο προοδευτικό κέντρο. «Δεν πιστεύω ότι όσοι ψήφισαν Μητσοτάκη είναι ευχαριστημένοι.

Καλώ το προοδευτικό κέντρο στο φυσικό του σπίτι. Είναι το μόνο σπίτι γιατί η ΝΔ επιλέγει να συγκυβερνήσει με την ακροδεξιά και το σημιτικό κέντρο έχει γίνει νεοφιλελεύθερο. Το προοδευτικό κέντρο έχει τη θέση του στον ΣΥΡΙΖΑ και μετά το Καταστατικό Συνέδριο θα μπορούν να μπουν ενεργά στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ερωτηθείς για το εάν θα περιμένει τηλέφωνο ο κ. Ανδρουλάκης από τον ίδιο το βράδυ των ευρωεκλογών για τη σύμπραξη, ο κ. Κασσελάκης απάντησε: «Προφανώς και όχι!».

Για να προσθέσει αναφερόμενος στον κ. Ανδρουλάκη: «Πριν τις εκλογές του ξίνιζε ο Τσίπρας. Τώρα του φταίω εγώ. Ε, ας μας πει τι θέλει; Θέλει να γίνει πρωθυπουργός; Ας το πει καθαρά. Αν θέλει να γίνει πρωθυπουργός, ας το πει στον κόσμο και ας προσπαθήσει να πάει καλά στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε πάντως ότι θα κάνει προσκλητήριο και σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και σε πρώην υπουργούς. «Οι γονείς μου ήταν παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ, ο παππούς μου από την πλευρά της μητέρας μου ήταν ΚΚΕ».

Ωστόσο, σημείωσε πως «όντως, υπάρχει ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ που είναι προοδευτικό αλλά υπάρχει και ένα κομμάτι που αποτελεί πηγή ανθρώπινου δυναμικού για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Που έχει διαφορετική άποψη για το κέρδος στα Πανεπιστήμια.

Δεν πρόκειται να θυσιάσω τα πιστεύω μας για μια τέτοια σύγκλιση. Αλλά υπάρχει πολύ μεγάλη αλληλοεπικάλυψη με ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν στελέχη του που σέβομαι πάρα πολύ, τα χνώτα μας ταιριάζουν και τα οποία θα προσκαλέσω να έρθουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ως τη νέα δημοκρατική παράταξη της χώρας».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το ίδιο που ήταν παλιά, ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα αναστηθεί. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ίδιος που ήταν το 2015. Και δεν πρέπει να είναι ο ίδιος, υπάρχουν άλλα κοινωνικά διακυβεύματα σήμερα» τόνισε ο κ. Κασσελάκης.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1fll09arcbl)

Παρακολουθήστε ολόκληρη τηn συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στο AtticaTV:

Άνοιγμα Κασσελάκη στην Κωνσταντοπούλου και στο ΜέΡΑ25

Αναφέρθηκε στην Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου: “Σέβομαι την Ζωή Κωνσταντοπούλου, έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις στην Βουλή. Οι βουλευτές της επιτελούν το έργο για το οποίο πληρώνονται. Φιλοσοφικά έχω μεγάλη ευθυγράμμιση παρότι διαφωνώ με την θέση της για την Συμφωνία των Πρεσπών. Μακάρι να συνεργαστούμε για το καλό της χώρας.

Υπάρχουν πολλοί νέοι που κινητοποιούνται στην Πλεύση , στο Μέρα25. Και τους λέω ότι θα έχουν χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ να κινητοποιηθούν. Υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου που είναι απογοητευμένο από την πολιτική. Και αυτός ο κόσμος είναι προοδευτικός. Τώρα πάμε να χτίσουμε την πολιτική αλλαγή και καλούμε αυτόν τον κόσμο να έλθει να προσφέρει”.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1flptaus1ax)

Δεν ξέρω γιατί υπάρχει τόσο μίσος για μένα στη Νέα Αριστερά

Για την Νέα Αριστερά είπε: “Δεν ξέρω γιατί υπάρχει τόσο μίσος στο πρόσωπο μου. Δεν είμαι εγώ που έκανα στασίδι στα κανάλια από την πρώτη εβδομάδα για να κατηγορώ τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ούτε έκανα λευκή απεργία στην Βουλή. Δεν συνάδει με την αριστερά να ξεκινά με κλεμμένες έδρες. Υπάρχει κόσμος της αριστεράς, παλιοί αγωνιστές, που με στηρίζει. Γι αυτό δεν θα αλλάξουμε το όνομα ΣΥΡΙΖΑ ούτε στο Συνέδριο του κόμματος”.

Τέλος, ερωτηθείς για το τι συνιστά για τον ίδιο αποτυχία και επιτυχία για τις ευρωεκλογές, απάντησε:

«Αποτυχία συνιστά να αλλάξω αυτό που είμαι εγώ απλά και μόνο για να κερδίσω μερικές ψήφους ή πληρώνοντας εταιρείες και λογαριασμούς περίεργους για να επηρεάσω το αποτέλεσμα.

Επιτυχία είναι να φέρουμε έναν φρέσκο αέρα. Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να ανοίξουμε την πόρτα του Μαξίμου, αλλά μπορούμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο να μπει νέος αέρας κυβερνησιμότητας. Είμαστε πολύ κοντά σε ένα αποτέλεσμα που μπορεί να αφήσει την Ελλάδα έκθαμβη» είπε ζητώντας να του δώσουν την δύναμη.

Άφησε μάλιστα και ένα παράθυρο ανοικτό, να επιστρέψουν και «πρώην σύντροφοι» που αποχώρησαν. «Δεν αναφέρομαι σε βουλευτές αλλά σε στελέχη που στεναχωρήθηκαν» διευκρίνισε.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1flt8pnrbc1)

Για την σύρραξη στη Μέση Αντολή

Ως προς την σύρραξη στη Μέση Ανατολή επεσήμανε: «Διαφωνώ με την πολιτική καθαρής θέσης υπέρ του Ισραήλ. Οι σχέσεις μας πρέπει να είναι με την ΕΕ και να εφαρμόζουμε έμπρακτα τις αρχές δημοκρατίας, ειρήνης» ωστόσο χαρακτήρισε απαράδεκτο να απέχουμε από το ψήφισμα του ΟΗΕ». «Η Χαμάς είναι τρομοκρατική. Το θέμα είναι να κάνουμε πράγματα για να μην αφήνουμε χώρο στη Χαμάς. Πρέπει να μπούμε στη διαδικασία δύο Κρατών, για να έχουμε ειρήνευση. Δεν πρέπει να αφήνουμε το Ισραήλ να δολοφονεί αμάχους και να μην υπάρχει τέλος».

Ο κ. Κασσελάκης τάχθηκε υπέρ του Ευρωστρατού διαβεβαιώνοντας πως «δεν θα διακινδυνεύσουμε εμείς την άμυνα. Ωστόσο σημείωσε ότι σε σχέση με τα εξοπλιστικά, «η κυβέρνηση των ΗΠΑ κάνει μπίζνα, εμείς δεν πρέπει να έχουμε μονοδιάστατη εξωτερική πολιτική». Μάλιστα επέκρινε την κυβέρνηση ότι έλεγε πως η Τουρκία δεν θα πάρει τα F-16 και τώρα « θα πάρουν και τα F-35».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1fhvn5qaavt)

Ούτε εγώ είμαι εισαγόμενος, ούτε η ακρίβεια

Σχολιάζοντας την επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την ακρίβεια και την δράση των πουλεθνικών με δεσπόζουσα θέση, υποστήριξε:

«Δεν καθαρίζουμε με την επιστολή στην Φον ντερ Λάιεν. Υπάρχει μια κυβέρνηση τα τελευταία 5 χρόνια. Αν ο λαός δεν είναι ικανοποιημένος, να μην κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ του 2015, κατηγορήσει την κυβέρνηση των τελευταίων 5 ετών με πολλά δισεκατομμύρια στήριξης από την ΕΕ. Για να σημειώσει: «Ο πρωθυπουργός έλεγε παλιά ότι είναι εισαγόμενη η ακρίβεια, όπως λέει εμένα εισαγόμενο. Ούτε η ακρίβεια, ούτε εγώ είμαστε εισαγόμενοι. Αν ήταν εισαγόμενη η ακρίβεια γιατί στέλνει επιστολή ο κ. Μητσοτάκης;».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1fkl6fnej6x)

Έκτακτο φόρο 90% στα κέρδη των τραπεζών, προτείνει ο Κασσελάκης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ερωτηθείς πού θα βρει τα χρήματα για το πρόγραμμα που εξαγγέλλει, έκανε λόγο για «τεράστια σπατάλη του κράτους» υποστηρίζοντας ότι αποκλίνουμε από την ΕΕ και ότι χρειάζεται άλλο μείγμα για βιώσιμη ανάπτυξη. Επέμεινε για έκτακτο φόρο στην κερδοφορία των τραπεζών ύψους 90%.

«Έχουμε ζημιωθεί 40 δις για ανακεφαλαιώσεις και τώρα έχουν ρεκόρ κερδοφορίας, χρεώνουν τεράστια επιτόκια και κόστη συναλλαγών. Γιατί να μην βάλουμε εκτάκτως 90%; Και λέει ο Πρωθυπουργός ότι αν το κάνουμε θα χρεοκοπήσει η χώρα. Οι οικογένειες χρεοκοπούν τώρα. Εγώ που προέρχομαι από τη Goldman Sachs σας λέω ότι αυτό είναι ανήθικο αυτό που γίνεται» είπε χαρακτηριστικά.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1fl03iunldd)


Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ