Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνάντηση Ανδρουλάκη με πλημμυροπαθείς Φαρκαδόνας: “Να δημιουργηθεί task force για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας” (Εικόνες)

Με τον δήμαρχο Φαρκαδόνας και το συντονιστικό της Επιτροπής Πλημμυροπαθών συναντήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στην Θεσσαλία ενόψει ευρωεκλογών.

«Η Ελλάδα πρέπει να στρίψει γρήγορα το τιμόνι για να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες της κλιματικής αλλαγής», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης και υπογράμμισε τα «αναποτελεσματικά αντανακλαστικά» του κράτους ως προς την αποκατάσταση μετά από μεγάλες καταστροφές, ενώ έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τους σεισμοπαθείς του Αρκαλοχωρίου.

Να δημιουργηθεί task force για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέδειξε ότι απαιτείται «αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ», ώστε οι πληγέντες παραγωγοί του πρωτογενούς τομέα να αποζημιώνονται για ζημιές που προκαλούνται λόγω των ακραίων φαινομένων της κλιματικής κρίσης.

«Αν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι δεν νιώθουν την ασφάλεια ότι ακόμη κι αν συμβεί κάτι, θα υπάρχει ένα δίχτυ προστασίας, το πιθανότερο είναι οι νέοι να μην δραστηριοποιηθούν στον πρωτογενή τομέα», προειδοποίησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, επαναλαμβάνοντας την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να δημιουργηθεί μια «task force» για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, στην οποία θα έχουν λόγο η τοπική κοινωνία και οι εμπλεκόμενοι φορείς.

«Δεν έγινε αυτό, γιατί η σημερινή κυβέρνηση είναι μια κλειστή παρέα στο Μαξίμου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1fgj8k9nr1t)

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ