Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Άνοιξε η νέα πύλη του λιμανιού της Κέρκυρας – Σε λειτουργία ο κόμβος και η προβλήτα

Ξεκίνησε  χθες τη λειτουργία του το νέο τμήμα του λιμανιού της Κέρκυρας για την εξυπηρέτηση των εσωτερικών και πορθμειακών γραμμών. 

Από το πρωί της Δευτέρας απομακρύνθηκαν και τα εμπόδια που έκλειναν  τη νέα πύλη, η οποία δέχτηκε ένα εκτεταμένο lifting τις προηγούμενες ημέρες, μαζί και το οδόστρωμα που συντηρήθηκε και διαγραμμίστηκε, ενώ  πραγματοποιήθηκαν και τα πρώτα δρομολόγια.

Για αρχή,  από το νέο προβλήτα διεξάγονται περιορισμένα δρομολόγια,  με το πλάνο να βάζει σταδιακά όλα τα πλοία της γραμμής σε κίνηση από το νέο τμήμα, έτσι ώστε να υπάρξει ήπια κι ομαλή προσαρμογή τόσο των καραβιών, όσο και του επιβατικού κοινού, που πρέπει να συνηθίσει τα  νέα δεδομένα.

Από αύριο θα υπάρξει και αυστηρότερη επιτήρηση από πλευράς Λιμενικής Αστυνομίας, καθώς θα πρέπει να απελευθερωθεί ο κόμβος από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα, που επί σειρά ετών βρίσκουν βολικό χώρο στάθμευσης στη βοηθητική λωρίδα  του κόμβου, παρόλο που η κυκλική κίνηση επιλέχτηκε ως η πλέον αποδοτική  για να επιταχύνει την κίνηση των αυτοκίνητων, αλλά ως και σήμερα υπολειτουργεί με μόλις με το ένα ρεύμα του.

FacebookTelegramEmailPrintFriendlyΑνταλλαγή

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ