Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Υπογραφή Συμβάσεων Κέντρων Υγείας Κέρκυρας και ΓΝΚ

Επίσκεψη εργασίας στην Κέρκυρα πραγματοποίησε σήμερα 22 Μαΐου 2024, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, συνοδευόμενη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρη Πολίτη και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη. Σκοπός της επίσκεψης, ήταν η υπογραφή των Συμβάσεων για την αναβάθμιση/ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας Κέρκυρας (ΚΥ) και του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας (ΓΝΚ).

Στο πλαίσιο αυτό,  πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή της κας Αγαπηδάκη, του Βουλευτή Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανου Γκίκα, του κ. Πολίτη, του κ. Καρβέλη και όλων των Προϊσταμένων των ΚΥ της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, όπου έγινε ενδελεχής ενημέρωση για τα προβλήματα και τις ελλείψεις που παρατηρούνται στα ΚΥ.

Εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκε στον Ο.Λ.ΚΕ. η τελετή υπογραφής των Συμβάσεων, οι οποίες ξεπερνούν συνολικά τα 5.5 εκατομμύρια €.

Η πρώτη Σύμβαση που υπεγράφη, αφορά στην «Ενεργειακή και Λειτουργική Αναβάθμιση και Ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας Λευκίμμης,  Αγ. Αθανασίου-Αγρού, Αγ. Μάρκου», με ύψος Σύμβασης περί τα 4.300.000 € (με ΦΠΑ) και χρόνο ολοκλήρωσης 14 μήνες.

Η δεύτερη, αφορά στο έργο «Επισκευαστικές Εργασίες σε Διάφορα Κτίρια του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας» με ύψος Σύμβασης περί το 1.300.000€ (με ΦΠΑ) και χρόνο ολοκλήρωσης 16 μήνες.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός μάλιστα επισκέφτηκε το ΚΥ Αγ. Μάρκου, το οποίο περιλαμβάνεται στη Σύμβαση για αναβάθμιση/ανακαίνιση και μίλησε στο προσωπικό για τις πολιτικές του Υπουργείου που αφορούν στα ΚΥ.

Μετά την υπογραφή των Συμβάσεων ο κ. Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, είναι μια σημαντική ημέρα για την Κέρκυρα, καθώς υλοποιήθηκε μια πράξη που την αναμέναμε 2 χρόνια. Έπειτα από μακρά προσπάθεια, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι, υπεγράφησαν οι Συμβάσεις για την ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας και για την ανακαίνιση τμήματος του Νοσοκομείου μας, έργα 5.5 εκατ. €, που θα αναβαθμίσουν σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στο νησί μας. Άλλωστε όπως έχει αναφέρει ο Πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο τομέας της Υγείας αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής και η ανακαίνιση των κτηριακών εγκαταστάσεων είναι μια βασική παράμετρος.

Είναι σημαντικό ότι, όπως είπε η Υπουργός, και στα 3 ΚΥ θα δημιουργηθούν Ιατρεία Χρόνιων Νοσημάτων (Διαβήτης, Υπέρταση ΧΑΠ, κ.α.) στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος του Υπουργείου Υγείας. Επίσης με νέο πρόγραμμα ύψους 45 εκατ. € από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα εξοπλιστούν με στοχευμένο σύγχρονο εξοπλισμό τα ΚΥ της χώρας.

Επιθυμώ να ευχαριστήσω από καρδιάς, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ως αναθέτουσα αρχή και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Πολίτη, ως διεξάγουσα αρχή που υλοποίησαν μια επίπονη  διαδικασία. Θα παρακολουθούμε από κοντά την εξέλιξη των έργων!».

Στο περιθώριο της επισκέψεώς της, η κα Αγαπηδάκη συναντήθηκε με μέλη της ΔΕΕΠ, ΔΗΜ.Τ.Ο, ΟΝΝΕΔ και κομματικά στελέχη της ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ