Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στέφανος Κασσελάκης: Σκέψεις για επίσκεψη στην Παλαιστίνη – Το σενάριο για ταξίδι-“αστραπή” στη Δυτική Όχθη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, φέρεται να εξετάζει πιθανή επίσκεψή του στην Παλαιστίνη το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα δε με αναφορές, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήδη φαίνεται να προγραμματίζει ένα ταξίδι-«αστραπή» στην περιοχή. Ειδικότερα, σενάριο θέλει τον κ. Κασσελάκη να επισκέπτεται την πρωτεύουσα της Δυτικής Όχθης, Ραμάλα, το διήμερο 26-27 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται πως στα μέσα Φεβρουαρίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής, Ριάντ Αλ-Μαλίκι, στον οποίο είχε εκφράσει την έντονη ανησυχία του για την ανθρωπιστική κρίση στη Λωρίδα της Γάζας, καταδικάζοντας μεν τις τρομοκρατικές ενέργειες της Χαμάς, σημειώνοντας όμως πως δεν δικαιολογείται η καταπάτηση του διεθνούς δικαίου από το Ισραήλ.

Ο κ. Κασσελάκης είχε επίσης υποστηρίξει τις πρωτοβουλίες των Ηνωμένων Εθνών για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, την επιστροφή των ομήρων και την επανεκκίνηση συνομιλιών για την εξεύρεση λύσης δύο κρατών στη βάση των συνόρων του 1967.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ