Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Όλγα Κεφαλογιάννη: Επισκέφθηκε την προσβάσιμη για ΑμεΑ παραλία της Γλυφάδας στο πλαίσιο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης

«Το Υπουργείο Τουρισμού επιδιώκει να αναδείξει την Ελλάδα ως προσβάσιμο και φιλόξενο προορισμό για όλους ανεξαιρέτως τους ταξιδιώτες», τόνισε η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη κατά την επίσκεψή της σε προσβάσιμη για ΑμεΑ παραλία της Γλυφάδας, παρουσία του Υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου και του Δημάρχου της περιοχής Γιώργου Παπανικολάου.

«Η συμπερίληψη εξάλλου», επεσήμανε η κα Όλγα Κεφαλογιάννη, «συνιστά στη σύγχρονη εποχή βασικό συστατικό της υπεύθυνης και βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης. Η πολιτική για προσβάσιμο τουρισμό», πρόσθεσε, «ενισχύει ταυτόχρονα τη διαφοροποίηση του τουριστικού μας προϊόντος και την ανταγωνιστικότητά του στο διεθνές περιβάλλον».

glyfada_kefalogiani__2_

Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» το Υπουργείο Τουρισμού έχει εντάξει και ήδη υλοποιεί μία σειρά έργων που αποσκοπούν στις προσβάσιμες παραλίες και στη βιώσιμη ανάπτυξη.

«Πρόκειται για εμβληματικό έργο», υπογράμμισε η κα Όλγα Κεφαλογιάννη, «και αφορά στην ανάπτυξη υποδομών προσβασιμότητας σε παραλίες της χώρας μας με πόρους άνω των 17 εκατομμυρίων ευρώ και έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2025».

glyfada_kefalogiani__1_

Τα έργα προβλέπουν την αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών και τον εμπλουτισμό της τουριστικής προσφοράς της χώρας και περιλαμβάνουν τη διασφάλιση των απαραίτητων συνθηκών ώστε να μη δημιουργούνται διακρίσεις ως προς την πρόσβαση σε υποδομές, υπηρεσίες και αγαθά. Ως επιλέξιμες δαπάνες στα έργα αυτά, έχουν ενταχθεί οι εγκαταστάσεις υγιεινής και η διαμόρφωση προσβάσεων και εσωτερικών οδών για Άτομα με Αναπηρία και άτομα με μειωμένη δυνατότητα μετακίνησης ενώ παράλληλα, προβλέπεται η ειδική σήμανση χώρων, προσβάσεων και χρήσεων με ψηφιακά μέσα και κατάλληλες προδιαγραφές για ΑΜΕΑ.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ