Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στέφανος Κασσελάκης: Την Κυριακή συναντάται με στελέχη της Παλαιστινιακής Αρχής

Με τα στελέχη της Παλαιστινιακής Αρχής (PLO) θα συναντηθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Στέφανος Κασσελάκης την Κυριακή και τη Δευτέρα κάνοντας μία κίνηση μεγάλου συμβολισμού. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  σε συνέντευξή του τάχθηκε, μάλιστα, υπέρ της αναγνώρισης του Παλαιστινιακού Κράτους από την Ελλάδα, λέγοντας ότι η χώρα μας πρέπει να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος με τα σύνορα του 1967. 

Όταν ρωτήθηκε, δε, για τις ενδεχόμενες συνέπειες που μπορεί να έχει για τη χώρα μας μία τέτοια ενέργεια τόνισε ότι «δεν μπορείς να βάζεις την ανθρώπινη ζωή και το ηθικά και ιστορικά δίκαιο σε μια εξίσωση βραχυπρόθεσμης οικονομικής προτεραιότητας».

Στέφανος Κασσελάκης: Θέτει θέμα παραίτησης Μητσοτάκη με αιχμή τη διαφθορά

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην ίδια συνέντευξη έθεσε εμμέσως πλην σαφώς θέμα παραίτησης Μητσοτάκη με αιχμή την διαφθορά.

«Εγώ είδα τον Σεμπάστιαν Κουρτς, όταν πιάστηκε να επηρεάζει δημοσκοπήσεις, να παραιτείται. Είδα τον Μπόρις Τζόνσον, όταν πιάστηκε να κάνει κορόνα-πάρτι, να παραιτείται. Είδα τον Κόστα στην Πορτογαλία -υπήρχε αναφορά για ζήτημα σκανδάλου- να παραιτείται. Εμείς εδώ πέρα έχουμε υποκλοπές, Predator, Τέμπη, συγκαλύψεις, χίλια θέματα και δεν γίνεται τίποτα. Και ξέρετε γιατί; Γιατί ο κόσμος έχει μουδιάσει. Είναι μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών και είναι σε παραίτηση και πρέπει ν’ αλλάξει αυτό».

ΣΥΡΙΖΑ: Στη Βουλή με τα μέτρα για την ακρίβεια

Εν τω μεταξύ σήμερα ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος πάει στη Βουλή και στη συζήτηση για την ακρίβεια, με το Γενικό Λογιστήριο του κράτους χθες να αποφασίζει ότι η πρόταση που έχει καταθέσει  ο ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι απόλυτα κοστολογημένη αντίθετα με ότι έλεγε η κυβέρνηση.

Όπως απέδειξε ο Νίκος Παππάς η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δικαιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς θεωρεί εφαρμόσιμες τις προτάσεις του για την ακρίβεια, ενώ δίνει και ηχηρό χαστούκι στη ΝΔ για την υπεροκοστολόγηση.

«Ηχηρό χαστούκι»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών και Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισήμανε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούσε με 500 εκατ. ευρώ απόκλιση την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση των συντελεστών στον ΦΠΑ, με 300 εκατ. ευρώ απόκλιση τη μείωση στους ειδικούς συντελεστές και κατά 200 εκατ. ευρώ απόκλιση τη μείωση στον ΕΦΚ.

«Πρόκειται για ένα ηχηρό χαστούκι», είπε.

Για να συνεχίσει: «Το δεύτερο που δείχνει η έκθεση είναι ότι οι προτάσεις μας είναι απολύτως εφαρμόσιμες. Είμαστε ενώπιον μίας βαθιάς πολιτικής διαφωνίας. Δεν θέλετε να μειώσετε τους έμμεσους φόρους, δεν θέλετε να φορολογήσετε τα υπερκέρδη, που κάνετε ότι δεν βλέπετε, δεν θέλετε να αξιοποιήσετε τα υπερπλεονάσματα, που ανήλθαν σε 2,5 δισ. ευρώ για το 2022, σε 1,8 δισ. ευρώ για το 2023 και με βάση τις εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν θα φτάσουν στα 660 εκατ. ευρώ για το 2024».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ