Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στέφανος Κασσελάκης από τη Βηθλεέμ: ”Είμαστε εδώ για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό” (Εικόνες)

Στο Τελ Αβίβ έφτασε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφού συναντήθηκε νωρίτερα με τον υπουργό Τουρισμού της Παλαιστίνη,  μετέβη στη Δυτική Όχθη με πρώτο σταθμό τη Βηθλεέμ.

«Είμαστε εδώ για να προωθήσουμε τη λύση δύο κρατών στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ»

«Είμαστε εδώ για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον φίλο παλαιστινιακό λαό», ανέφερε στην δήλωση του από την Βηθλεέμ ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Έναν λαό που έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ εδώ και πολλά χρόνια, που έχει δίκαια αιτήματα, και για τον οποίο πρέπει η Ευρώπη να παράσχει αμέριστη συμπαράσταση ώστε να υπάρξει και άμεση κατάπαυση του πυρός αλλά και την αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Είμαστε εδώ για να προωθήσουμε τη λύση δύο κρατών στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, για ένα Παλαιστινιακό κράτος που να αναγνωριστεί το συντομότερο δυνατό και να έχει πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Πάνω απ’όλα ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό της ειρήνης και νομίζω ότι όλος ο δυτικός κόσμος πρέπει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα να μπορέσουν το Ισραήλ και η Παλαιστίνη να προχωρήσουν σε μια μόνιμη βάση ειρήνης», πρόσθεσε ο πρόερδος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στέφανος Κασσελάκης: «Θα πιέσουμε την κυβέρνηση για να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης»

Στο πλαίσιο της συνάντησής του που είχε νωρίτερα με τον υπουργό Τουρισμού της Παλαιστίνης, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι θα ασκήουν πίεση στην ελληνική κυβέρνηση ώστε να ακολουθήσει το μονοπάτι της Ισπανίας και να αναγνωριστεί το κράτος της Παλαιστίνης. Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα πιέσουν και την Ευρώπη, ενόψει των ευρωεκλογών, καθότι είναι μέλος της μεγαλύτερης ευρωομάδας της αριστεράς.

kasselakis_israil

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνοδεύεται από την Τομεάρχη Εξωτερικών, Ρένα Δούρου, τον Τομεάρχη Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη και τον διπλωματικό σύμβουλο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγεωργίου.

Στο μεταξύ η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η αντιπροσωπεία μεταφέρει μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον Παλαστινιακό λαό, για να σταματήσει η ανθρωπιστική τραγωδία, να απελευθερωθούν οι όμηροι και να υπάρξει κατάπαυση του πυρός.

Τη Δευτέρα, ο Στέφανος Κασσελάκης θα γίνει δεκτός στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ’ και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Ραμάλα για επαφές.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ