Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σύγκρουση Κασσελάκη με την κυβέρνηση για… την τιμή της φέτας: “Πολιτικό απατεώνα” τον αποκαλεί ο Μαρινάκης

Δύο εβδομάδες έχουν απομείνει για τις ευρωεκλογές με την κόντρα της κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ να αφορά πλέον την τιμή της φέτας. Το νέο πεδίο αντιπαράθεσης ξεκίνησε από βήματος Βουλής την Παρασκευή όταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση του Σωκράτη Φάμελλου για την ακρίβεια, είπε προς τον ΣΥΡΙΖΑ: «Λοιπόν, βγείτε επιτέλους από τον φαντασιακό σας κόσμο, σταματήστε να τάζετε πράγματα τα οποία δεν γίνονται και σταματήστε, επίσης, να λέτε ανερυθρίαστα ψέματα και για τις συγκρίσεις των τιμών. Γιατί άκουσα τον αρχηγό σας να μας λέει πόσο κάνει η φέτα, ότι η φέτα, λέει, στην Ελλάδα είναι ακριβότερη». 

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός παρέθεσε στοιχεία που αφορούν την τιμή της.  «Λοιπόν, η φέτα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία: 6,28 στην Ελλάδα, 8,98 στο Ηνωμένο Βασίλειο, 8,68 στην Ισπανία, 10,63 στην Πορτογαλία». Ταυτόχρονα, εγκάλεσε τον Στ. Κασσελάκη ο οποίος σε προηγούμενο βίντεο, μιλώντας για το λάδι, συνέκρινε ανόμοια προϊόντα. «Πείτε στον αρχηγό σας την επόμενη φορά που θα κάνει σποτάκι, να συγκρίνει τουλάχιστον παρεμφερή προϊόντα, όχι κανονικό λάδι με βιολογικό και σε διαφορετικές συσκευασίες. Διότι μπορεί μεν επιτυχημένος επιχειρηματίας να είναι, αλλά για λαδέμπορας δεν κάνει» σχολίασε με αιχμές ο πρωθυπουργός.

Ως προς την φέτα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρονταν στη συσκευασία του μισού κιλού (500 γρ) και αυτό αναφέρονταν και στα σχετικά στοιχεία που παρέθεσε και κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής.

Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Προφανώς και ο κ. Μητσοτάκης εννοούσε πως η λύση για πιο φθηνή φέτα είναι λιγότερη φέτα».

Μαρινάκης: Ο πρωθυπουργός αναφερόταν στην τιμή του μισού κιλού

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, απάντησε αμέσως, ότι ο πρωθυπουργός αναφερόταν στην τιμή του μισού κιλού και όχι στο κιλό και εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν μπήκαν καν στον κόπο να διαβάσουν το έγγραφο που κατέθεσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή», παραθέτοντας και τα σχετικά στοιχεία.

Ο Κασσελάκης ψάχνει φτηνή φέτα στο σούπερ μάρκετ

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήγε ένα βήμα παρακάτω. Συγκεκριμένα ανέβασε στο Tik Tok ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ο ίδιος να βρίσκεται μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ αναζητώντας την τιμή της φέτας. Μάλιστα έκανε ακόμα και… γκάλοπ ρωτώντας περαστικούς.

Στο πρώτο πλάνο εμφανίζεται να επισκέπτεται σούπερ μάρκετ αναζητώντας φθηνή φέτα, ενώ στη συνέχεια υπάλληλος του προσφέρει ένα κομμάτι, αλλά ο ίδιος ακούγεται να λέει πως κάνει δίαιτα. «Ψάχνω προσφορά για φέτα 6,28 ευρώ» λέει σε πολίτη.

Βέβαια, οι τιμές που βρήκε αφορούσαν στο κιλό της φέτας, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ… ανακάλυψε και τιμές φθηνότερες από εκείνες που ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης στη Βουλή.

@skasselakis

Φέτα 6,28;

♬ πρωτότυπος ήχος – Stefanos Kasselakis

Νέα απάντηση Μαρινάκη: Πολιτικός απατέωνας ο Κασσελάκης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης δεν άφησε αναπάντητο το βίντεο Κασσελάκη. Απαντώντας επίσης με ένα βίντεο στο TikTok  χαρακτήρισε τον κ. Κασσελάκη ως τον ορισμό του πολιτικού απατεώνα καθώς στο έγγραφο που κατέθεσε στη Βουλή ο πρωθυπουργός στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την ακρίβεια, φαίνεται πως η ενδεικτική τιμή 6,28 ευρώ αναφέρεται σε συσκευασία μισού και όχι ενός κιλού όπως αυτή που έψαχνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

«Ο πρωθυπουργός, ουδέποτε μίλησε για το κιλό τη φέτα (…) Ο κ. Κασσελάκης εκτός από τη γελοιοποίησή του έδειξε ακόμη χαμηλότερες τιμές στη φέτα» τόνισε για να καταλήξει:

«Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για κάθε νοικοκυριό. Προσπαθούμε να μειώσουμε τις συνέπειές του με σοβαρές κινήσεις. Αύξηση των εισοδημάτων, πολλά και αυστηρά πρόστιμα και βέβαια στοχευμένες παρεμβάσεις. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζονται οι πολίτες είναι πολιτική εξαπάτηση».

@pavlos_marinakis

Πάμε να δούμε μαζί τι σημαίνει πολιτικός απατεώνας. Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για κάθε νοικοκυριό. Το τελευταίο που χρειάζονται οι πολίτες, είναι πολιτική εξαπάτηση.

♬ πρωτότυπος ήχος – Pavlos Marinakis

Κασσελάκης: Έβαλαν τον Μαρινάκη και τον Σκέρτσο να με βρίζουν για τη φέτα

Εντωμεταξύ σε νέα του ανάρτηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – αυτή τη φορά στο Χ – εκφράζει την ενόχλησή του επειδή όπως λέει «έβαλαν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον υπουργό επικρατείας να με βρίζουν δημόσια επειδή γύρισα τα σουπερμάρκετ και ανέδειξα την εξαπάτηση».

«Να γνωρίζει λοιπόν ο ελληνικός λαός ότι την επόμενη φορά που θα αναφέρει ο Πρωθυπουργός τιμές, θα εννοεί το μισό κιλό ψωμί, το μισό κιλό κρέας, το μισό λίτρο βενζίνη – και τότε όλα θα γίνουν ξαφνικά πάμφθηνα!»

«Αυτές είναι κουτοπονηριές που υποτιμούν τον πολίτη. Πιο πειστικό θα ήταν το επιχείρημα ότι ο Πρωθυπουργός εννοεί την ειδική φέτα Ολύμπου που παράγεται στα… 30.000 μέτρα», καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Μετά το ψέμα του Πρωθυπουργού στους πολίτες ότι η φέτα στην Ελλάδα κοστίζει 6,28 €, έβαλαν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον υπουργό επικρατείας να με βρίζουν δημόσια επειδή γύρισα τα σουπερμάρκετ και ανέδειξα την εξαπάτηση.

Τα ίδια και για το ελαιόλαδο, παρότι δημοσίευσα τις φωτογραφίες: Βιολογικό, 750ml, εδώ και στη Γερμανία. Η πικρή αλήθεια: Πληρώνουμε το εθνικό μας προϊόν πιο ακριβά από τους Γερμανούς.

Τώρα προσπαθούν να τα μπαλώσουν: «Ο Πρωθυπουργός εννοούσε το μισό κιλό φέτα, γιατί κατέθεσε έγγραφο για την τιμή του μισού κιλού». Και το αστείο: «Δεν λέει πουθενά στο βίντεο ότι μιλάει για κιλό, να, δείτε το βίντεο!»

Να γνωρίζει λοιπόν ο ελληνικός λαός ότι την επόμενη φορά που θα αναφέρει ο Πρωθυπουργός τιμές, θα εννοεί το μισό κιλό ψωμί, το μισό κιλό κρέας, το μισό λίτρο βενζίνη – και τότε όλα θα γίνουν ξαφνικά πάμφθηνα! Αυτές είναι κουτοπονηριές που υποτιμούν τον πολίτη. Πιο πειστικό θα ήταν το επιχείρημα ότι ο Πρωθυπουργός εννοεί την ειδική φέτα Ολύμπου που παράγεται στα… 30.000 μέτρα».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ