Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γιάννης Οικονόμου στα Παραπολιτικά 90,1: Ο Πρωθυπουργός γνωρίζει καλύτερα από όλους τι πρέπει να διορθωθεί και θα κάνει τις αντίστοιχες κινήσεις

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και τα μηνύματα που έστειλαν, όπως και την αυξημένη αποχή των ψηφοφόρων σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη Νίκη Λυμπεράκη.

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε τη σημασία των μηνυμάτων που έστειλαν οι πολίτες μέσα από τις ευρωεκλογές. «Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είχε πολλαπλά μηνύματα που από τη μια πλευρά δεν πρέπει να μας οδηγήσουν σε μηδενισμούς, να μηδενίσουμε και να αφορίσουμε συνολικά την προσπάθεια και τη πρόοδο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια αλλά ούτε και να κλείνουμε τα μάτια και να ομφαλοσκοπούμε,» τόνισε. Πρόσθεσε ότι οι πολίτες, είτε ψηφίζοντας άλλα κόμματα είτε απέχοντας, εξέφρασαν την ανάγκη για γρηγορότερα βήματα και καλύτερες λύσεις σε διάφορα ζητήματα που τους απασχολούν.

Πιθανότητα ανασχηματισμού

Στην ερώτηση για το αν ένας ανασχηματισμός θα μπορούσε να δώσει νέα πνοή στο κόμμα, ο κ. Οικονόμου επεσήμανε την ανάγκη για αντίδραση στα πολιτικά μηνύματα που λήφθηκαν. «Ο Πρωθυπουργός γνωρίζει καλύτερα από όλους και τις δυνατότητες και το τι δεν πήγε όσο καλά θα έπρεπε και το τι πρέπει να διορθωθεί και θα κάνει τις αντίστοιχες κινήσεις», ανέφερε.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Αναφορικά με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και την μεγάλη αποχή

Γ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είχε πολλαπλά μηνύματα που από τη μια πλευρά δεν πρέπει να μας οδηγήσουν σε μηδενισμούς, να μηδενίσουμε και να αφορίσουμε συνολικά την προσπάθεια και την πρόοδο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια αλλά ούτε και να κλείνουμε τα μάτια και να ομφαλοσκοπούμε. Οι πολίτες και αυτοί που δεν μας ψήφισαν και ψήφισαν μια σειρά από άλλα κόμματα και κυρίως αυτοί που κάθισαν σπίτι τους για να μην πάνε να ψηφίσουν κάτι διαφορετικό από τη ΝΔ μας στείλανε μηνύματα τα οποία ήταν πολλαπλών κατευθύνσεων είχαν να κάνουν και με τη διαχείριση ζητημάτων που τους αφορούν και που θέλουν γρηγορότερα βήματα, καλύτερες λύσεις, καλύτερη αντιμετώπιση. Υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα που ο κόσμος λέει «θέλω καλύτερα αποτελέσματα». Ο κόσμος σου λέει ότι πρέπει να ξαναδείς κάπως το μείγμα της πολιτικής σου και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό, δεν είναι απλό, δεν είναι εύκολο, δε σημαίνει ότι πρέπει να μηδενίσουμε αυτά που κάναμε μέχρι τώρα ή ό, τι κάναμε μέχρι τώρα ήταν λάθος αλλά ο κόσμος θέλει μια κατεύθυνση τέτοια.

Ερωτηθείς αν υπήρξαν αλαζονικές συμπεριφορές στη ΝΔ

Γ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Δε θα ήθελα στο δημόσιο λόγο να μπω σε αυτή τη συζήτηση, φαντάζομαι ότι το κόμμα μου θα κάνουμε μια αποτίμηση του αποτελέσματος στο χρόνο που πρέπει με την ψυχραιμία, τη νηφαλιότητα και τη γνώση των στοιχείων που απαιτείται, με την ψυχραιμία που πρέπει να έχει ένας μεγάλος πολιτικός οργανισμός και εκεί χωρίς σκοπιμότητες και χωρίς να έχουμε διάθεση να κρύψουμε τίποτα θα μπορούμε να πούμε περισσότερα πράγματα.

Ερωτηθείς αν ένας ανασχηματισμός θα έδινε νέα πνοή στο κόμμα

Γ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Όταν παίρνεις ένα τέτοιου είδους πολιτικό μήνυμα οφείλεις με κάποιο τρόπο να αντιδράσεις. Ο Πρωθυπουργός γνωρίζει καλύτερα από όλους και τις δυνατότητες και το τι δεν πήγε όσο καλά θα έπρεπε και το τι πρέπει να διορθωθεί και θα κάνει τις αντίστοιχες κινήσεις.

Ο Γιάννης Οικονόμου  στην Νίκη Λυμπεράκη "Στον αέρα"  11-06-24

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ