Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κεχαγιά για ευρωεκλογές: ”Ο στόχος να απομειωθεί η ισχύς της κυβέρνησης Μητσοτάκη επετεύχθη”

«Ο στόχος να απομειωθεί η ισχύς της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη επετεύχθη. Γιατί εμείς θεωρούμε ότι με την πολύ δυναμική και αξιόπιστη αντιπολίτευση που ασκήσαμε στον κ. Μητσοτάκη, με αιχμή το ζήτημα της ακρίβειας που κατακαίει όλους τους πολίτες, τις προτάσεις μας για το φορολογικό αλλά και την απόπειρα συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών, θεωρούμε ότι συμβάλαμε στο να κατανοήσει ο ελληνικός λαός ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη λέει ψέματα και δεν θέλει να αλλάξει την κοινωνική της πολιτική».

Αυτά υποστήριξε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Βούλα Κεχαγιά, σε συνέντευξή της στο «Talk Radio», προσθέτοντας ότι τα εκλογικά αποτελέσματα πρέπει να εξετάζονται σε σχέση με τις επιδόσεις όλων των κομμάτων. «Ξέραμε ότι θα είμαστε δεύτεροι και ο στόχος κάποιων να μας κάνουν τρίτους δεν επετεύχθη. Αυτό είναι μία επιτυχία», είπε. Για το ερώτημα «γιατί οι πολίτες δεν ήρθαν στον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε πως «αυτό το μήνυμα το λαμβάνουμε και να είστε σίγουροι ότι θα το αξιοποιήσουμε προς όφελός μας. Δηλαδή θα εκπονήσουμε ένα πλήρες κυβερνητικό πρόγραμμα…». Ανέφερε ότι «συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποκτήσει τέτοια δυναμική που θα μειωθεί περαιτέρω η ψαλίδα με τη Νέα Δημοκρατία» και πως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι «πέρυσι τέτοιο καιρό είχαμε διαφορά και απόσταση από τη Νέα Δημοκρατία στις 23 μονάδες και τώρα έχουμε 13». Σχολίασε ότι αυτό δεν φτάνει, «αλλά σας λέω ότι θα δουλέψουμε με τέτοιον τρόπο και με ορίζοντα από εδώ και πέρα το συνέδριό μας, το οποίο θα είναι καταστατικό και θα γίνουν τομές, ριζικές αλλαγές».

Η κυρία Κεχαγιά σημείωσε πως «ο κ. Μητσοτάκης, όταν κάλεσε τους πολίτες στις κάλπες, τους ζήτησε να βλέπουν στα ψηφοδέλτια το πρόσωπό του, που σημαίνει η αποδοκιμασία του 28% -σε σχέση πάντα με το 41% πριν από 11 μήνες- είναι και αποδοκιμασία προς το πρόσωπό του και τις πολιτικές του». Για τον φημολογούμενο ανασχηματισμό σχολίασε ότι «οι αλλαγές προσώπων είναι ένα κυρίως επικοινωνιακό μέσο σε πρώτη φάση» και πως «η πολιτική, όμως, και η άσκηση πολιτικής είναι το κύριο μέσο για να πείσεις το εκλογικό ακροατήριο». Σχολίασε πως όταν τοποθετήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Υπουργείο Υγείας, «δεν περιμέναμε όλοι να δούμε τα αποτελέσματα που βλέπουμε τώρα, να παραλύει σε καθημερινή βάση το δημόσιο σύστημα υγείας και να ιδιωτικοποιείται από το παράθυρο; Το περιμέναμε». Είπε ότι βεβαίως και έχει ο ΣΥΡΙΖΑ σχέδιο για την Υγεία, το οποίο «δεν βάζει από το παράθυρο ιδιώτες, και λέει ότι ο μισθός του εισερχόμενου γιατρού δεν μπορεί να είναι κάτω από 2.000 ευρώ, γιατί ανθρώπους που έχουν εξαντληθεί χρόνια στο διάβασμα δεν μπορούμε να τους έχουμε με 1.200 ευρώ».

Ερωτηθείσα για «το σενάριο να σχηματίσουν κοινή κοινοβουλευτική ομάδα η Νέα Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ», σχολίασε «ας κάνουμε λίγο κράτει», «μπορεί να υπάρχει ο πρόθυμος σύμμαχος, αλλά πρέπει να αναλογιστούμε τι γίνεται στα εσωτερικά των επιμέρους πολιτικών δυνάμεων».

«Αυτό είναι ένα σενάριο το οποίο θεωρείτε ότι περπατάει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν θέλω τώρα να ανακατευτώ και δεν είναι και σωστό, ωστόσο απλώς το θέτω ως ερώτημα. Έχει πει το ΠΑΣΟΚ ότι “ανοίγω τις πόρτες μου και ενσωματώνω άλλες πολιτικές δυνάμεις”;», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ