Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

“Πόλεμος” ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Αριστεράς γύρω από το ρεπορτάζ – φωτιά της “Απογευματινής”: “Βαριές κουβέντες” για… Τραμπ και μορφώματα

Διαρκείς αναταράξεις προκαλεί στον χώρο της Κεντοαριστεράς, την επαύριο των Ευρωεκλογών, το σημερινό δημοσίευμα της Απογευματινής που αποκάλυπτε την προοπτική συγκρότησης μιας ενιαίας κοινοβουλευτικής ομάδας μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Αριστεράς, με το ενδεχόμενο ευόδωσης μιας τέτοιας ιστορικής συμφωνίας μεταξύ Νίκου Ανδρουλάκη και Αλέξη Χαρίτση να εκπαραθυρώνει τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη από τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ, η «ενοποίηση» των δύο ΚΟ θα άθροιζε 43 έδρες, έναντι των 36 που διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλάζοντας τη… γεωγραφία εντός Κοινοβουλίου, ενώ παράλληλα μια τέτοια σύμπραξη θα οδηγούσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να παραχωρήσει θέση αντιπροέδρου στη νέα αυτή Κοινοβουλευτική Ομάδα στην Έφη Αχτσιόγλου.

*Διαβάστε ακόμα: Κόλπο grosso Ανδρουλάκη με τη Νέα Αριστερά – Κοινό σχήμα, με αντιπρόεδρο την Έφη Αχτσιόγλου

Στον απόηχο του αποκαλυπτικού δημοσιεύματος, ξέσπασε ένας «πραγματικός πόλεμος» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς, με τον πολιτικό λόγο που χρησιμοποιείται ένθεν κακείθεν να είναι ιδιαίτερα οξύς και έμπλεος απαξιωτικών χαρακτηρισμών.

Κασσελάκης: Όσο είμαι Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμπραξη με το απονομιμοποιημένο μόρφωμα «Νέα Αριστερά» δεν πρόκειται να υπάρξει

Τα «πυρά» εξαπέλυσε πρώτος ο Στέφανος Κασσελάκης, που αναφερόμενος στην αποχώρηση των βουλευτών και άλλοτε σημαινόντων υπουργών επί κυβέρνησησς ΣΥΡΙΖΑ, για να δημιουργήσουν τη δική τους ΚΟ, έκανε λόγο σε ανάρτησή του για «μίσος» προς το πρόσωπό του, για «Ιουλιανά» και «αποστασία». Μάλιστα, έκλεισε την ανάρτησή του σε υψηλούς τόνους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «όσο είμαι Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμπραξη με το απονομιμοποιημένο μόρφωμα «Νέα Αριστερά» δεν πρόκειται να υπάρξει».

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

«Κατανοώ το μίσος προς το πρόσωπό μου από τη στιγμή που τους «πήρα το μαγαζί», όπως θεωρούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα Ιουλιανά και η αποστασία δεν είναι στην κουλτούρα της Αριστεράς και ο δημοκρατικός λαός τούς έδειξε τον δρόμο την Κυριακή.

Οι πόρτες του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτές σε όσους συμπολίτες μας απογοητεύτηκαν από τα δρώμενα του τελευταίου χρόνου και επιθυμούν να επιστρέψουν. Και μέσα από το καταστατικό μας συνέδριο το ερχόμενο φθινόπωρο θα ανοίξουν για όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, δίχως πιστοποιητικά κομματικής επετηρίδας. Θα πάμε μπροστά για το καλό της κοινωνίας.

Αλλά όσο είμαι Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμπραξη με το απονομιμοποιημένο μόρφωμα «Νέα Αριστερά» δεν πρόκειται να υπάρξει».

Νέα Αριστερά: Ο κύριος Κασσελάκης αντιγράφει το ίνδαλμά του, τον Ντόναλντ Τραμπ – Κανείς δεν ενδιαφέρεται να συζητήσει ή να συμπράξει μαζί του

Τη «σκυτάλη» έλαβε η Νέα Αριστερά, με το Γραφείο Τύπου του κόμματος να δίνει τη δική του απάντηση στον Στέφανο Κασσελάκη, στον οποίο προσήψε πως κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ «μόρφωμα» αντιγράφοντας το «ίνδαλμά» του, Ντόναλντ Τραμπ, ενώ τον κατηγορεί ως υπονομευτή του χώρου της Αριστεράς, με τον οποίο «κανείς δεν ενδιαφέρεται να συζητήσει ή να συμπράξει μαζί του».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ο κύριος Κασσελακης φανερώνει τον εσωτερικό του κόσμο όταν κάνει λόγο για «μορφώματα». Έχει μετατρέψει ενα πολιτικό κόμμα σε μόρφωμα αντιγράφοντας τον ίνδαλμα του: τον Ντόναλντ Τραμπ. Και υπό το βάρος της αποτυχίας του, αναζητεί τώρα τους επόμενους υπονομευτές. Αυτο το αντιλαμβάνονται κάθε μέρα οι αριστεροί πολίτες- εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Για να τελειώνουμε. Ο κύριος Κασσελακης δεν έχει κατανοήσει ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται να συζητήσει ή να συμπράξει μαζί του. Γιατί είναι η άλλη όψη του κυρίου Μητσοτάκη.

ΥΓ: Αν θέλει ο κύριος Κασσελακης να βρει ποιοι αποκαλούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ «μαγαζί» ας τους αναζητήσει στο περιβάλλον του. Όχι στη Νεα Αριστερά».

Οι σκληρές κουβέντες για τις 11 έδρες της Νέας Αριστεράς

Το «μπρα ντε φερ» ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς βέβαια ξεκίνησε ουσιαστικά με το που έκλεισαν οι κάλπες της 9ης Ιουνίου, με τις χαμηλές πτήσεις που κατέγραψε ο νεοσυσταθείς σχηματισμός της «Νέας Αριστεράς» να πυροδοτούν την κουβέντα περί εδρών που «υπεκλάπησαν» από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χαρακτηριστικά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, ανέφερε χθες, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή πως η Νέα Αριστερά δεν διαθέτει πλέον τη «νομιμοποίηση» για να τις διατηρήσει, με συνέπεια να καλείται να τις «επιστρέψει».

«Αντιλαμβάνεστε ότι αν είχε πάρει 4-5 ή 6% θα υπήρχε το αντεπιχείρημα ότι έχουμε τη λαϊκή βούληση, τη νομιμοποίηση τώρα δεν την έχουν. Υπό το φως του εκλογικού αποτελέσματος θεωρώ ότι η πράξη διακράτησης αυτών των εδρών είναι συμβατή με μια τεράστια πολιτική απαξία. Είναι κάτι το οποίο έχει αποδοκιμαστεί από τον ελληνικό λαό», είπε συγκεκριμένα στους παρουσιαστές της εκπομπής του ραδιοφώνου των Παραπολιτικών.

Ο Νίκος Παππάς στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή  10-06-24

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ