Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Έργα που αφηγούνται Ιστορίες και Ζωές Ανθρώπων» του εικαστικού Παναγιώτη Μαυρόπουλου

Με επιτυχία εγκαινιάστηκε χθες, Τετάρτη 12 Ιουνίου στις 20:00, η έκθεση «Έργα που αφηγούνται Ιστορίες και Ζωές Ανθρώπων» του εικαστικού Παναγιώτη Μαυρόπουλου.

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων μίλησαν, ο πρόεδρος της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης Μιχαήλ Άγγελος Βραδής, ο εικαστικός Γιώργος Μέγκουλας , η επιμελήτρια του παραρτήματος της Εθνικής Πινακοθήκης στην Κέρκυρα Μαρίνα Παπασωτηρίου , η γραφίστρια-εκδότρια Ελβίρα Μεταλληνού και ο καλλιτέχνης Παναγιώτης Μαυρόπουλος.

Διάρκεια Έκθεσης 12/06/2024 έως 31/07/2024
Ώρες επίσκεψης: 09.00 – 16.00 από Δευτέρα έως Παρασκευή

Βιογραφικό
O Ps.Mavro/Stavriotis (Παναγιώτης Σπ. Μαυρόπουλος) γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1955 στην Κέρκυρα. Από μικρός εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου σπούδασε και εργάστηκε. Τα πρώτα του μαθήματα στη ζωγραφική τα πήρε από την εμβληματική ζωγράφο Ελένη Σταθοπούλου, στην (τότε πρότυπη) Παπαστράτειο Δημόσια Σχολή. Σπούδασε και αποφοίτησε από το τμήμα Γραφικών Τεχνών της Σχολής Δοξιάδη με δασκάλους τους: Aγρανιώτη, Σπέντζα, Βασιλιάδη, Ιερωνυμίδη, Kατσουλίδη, Γεωργιάδη, Παρμακέλη, Zουμπουλάκη και Λιδάκη. Την επαγγελματική του εμπειρία ως γραφίστας απέκτησε δίπλα στον Κωνσταντινουπολίτη Φρίξο Ποταμιάνο. Την περίοδο 1982 – 1983 εργάστηκε στο εργαστήρι σκηνογραφίας του Εθνικού Θεάτρου.
Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, έχει συμμετάσχει σε εικαστικά δρώμενα και έχει παρουσιάσει έργα του σε ατομικές εκθέσεις. Έργα του βρίσκονται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Βορρέ, στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη, στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου, σε άλλες Πινακοθήκες και σε ιδιωτικές συλλογές.

Κερκυραϊκή Πινακοθήκη, Ιωάννου Θεοτόκη 77
Τηλ.: 26610 41085, e-mail: info@corfuartgallery.com

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ