Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ανασχηματισμός: Παράδοση και παραλαβή στα υπουργεία: Ολα όσα συνέβησαν στις επίσημες τελετές

Ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής οι τελετές παράδοσης και παραλαβής στα υπουργεία Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Εργασίας, Μεταναστευτικής Πολιτικής. Από τη στιγμή που το μεσημέρι ανακοινώθηκε διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη η σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος, αυτομάτως ξεκίνησε και αντίστροφη μέτρηση πρώτον για την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και έπειτα για τις τελετές παράδοσεις παραλαβής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Τσιάρας ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Χρήστος Κέλλας υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Τάκης Θεοδωρικάκος επέστρεψε στην κυβέρνηση, αναλαμβάνοντας υπουργός Ανάπτυξης, ενώ η Νίκη Κεραμέως μετακινήθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών και ανέλαβε το υπουργείο Εργασίας.

Στο εν λόγω υπουργείο πραγματοποιήθηκε ολικό λίφτινγκ, καθώς ο Κώστας Καραγκούνης μπήκε στο κυβερνητικό σχήμα, αναλαμβάνοντας υφυπουργός Εργασίας, ενώ εκτός υπουργείου τέθηκε η μέχρι πρότινος αρμόδια υπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου. Ο Κώστας Γκιουλέκας ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

Ο Γιώργος Μυλωνάκης ανέλαβε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και ειδικότερα chief of Staff στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Θεόδωρος Λιβάνιος ανέλαβε υπουργός Εσωτερικών. Υφυπουργός Εσωτερικών ανέλαβε ο Βασίλης Σπανάκης, ενώ υφυπουργός Εσωτερικών παρέμεινε η Βιβή Χαραλαμπογιάννη.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ανέλαβε υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.Υφυπουργός Οικονομικών ανέλαβε ο Χρήστος Δήμας στη θέση του Χάρη Θεοχάρη, ενώ υφυπουργός Πολιτισμού ο Ιάσων Φωτήλας. Παράλληλα, η Κατερίνα Παπακώστα ανέλαβε υφυπουργός στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στη θέση της Μαρίας Κεφαλά.

Νέα προσθήκη στο κυβερνητικό σχήμα αποτέλεσε και ο Στέφανος Γκίκας, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Επίσης, νέα προσθήκη ήταν ο Βασίλης Οικονόμου ως υφυπουργός Υποδομών.

Σε εγκάρδιο κλίμα η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Εσωτερικών

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Εσωτερικών. Πιο συγκεκριμένα η Νίκη Κεραμέως, η οποία μετακινείται στο υπουργείο Εργασίας, παρέδωσε τα ηνία του υπουργείου στον μέχρι πρότινος αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο.

Υπενθυμίζεται ότι η θέση του αναπληρωτή υπουργού πλέον καταργείται, ενώ τη θέση του υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης ανέλαβε ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Σπανάκης. Παράλληλα τη θέση του υφυπουργού με αρμοδιότητα τη Μακεδονία και τη Θράκη αναλαμβάνει ο Κώστας Γκιουλέκας.Ο νέος υπουργός Εσωτερικών στις δηλώσεις του τόνισε πως «θα δουλέψουμε σκληρά και θα κριθούμε από το αποτέλεσμά μας» με σκοπό μια «καλύτερη και ισχυρότερη αυτοδιοίκηση» στην υπηρεσία των πολιτών.

Ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Νίκη Κεραμέως για τα νέα της καθήκοντα στο υπουργείο Εργασίας, σε ένα – όπως το χαρακτήρισε – απαιτητικό υπουργείο. «Είναι μαθημένη στα δύσκολα» δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά. Ο νέος υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Βασίλης Σπανάκης, τόνισε ότι «έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας για να λύσουμε τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης που σημαίνει καθημερινότητα».

Ο νέος υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Κώστας Γκιουλέκας, είπε ότι γυρίζει σε γνώριμα μονοπάτια και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργού που του ανέθεσε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα. Η υφυπουργός Βιβή Χαραλαμπογιάννη ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την ανανέωση της εμπιστοσύνης.

Δείτε  βίντεο και φωτογραφίες:


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1zvjp90fomh)

spanakis_kerameus

ypes_nea_igesia

Με χαμόγελα και εν μέσω… συγκίνησης η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Μετανάστευσης

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγαμτοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Πιο συγκεκριμένα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αντικαθιστά τον Δημήτρη Καιρίδη στη συγκεκριμένη θέση.

Κομβικό υπουργείο σε μία κομβική χρονική συγκυρία

Για ένα κομβικό υπουργείο σε μία κομβική χρονική συγκυρία, έκανε λόγο ο νέος Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

Ο κ. Καιρίδης αφού έκανε μια αναδρομή στα πεπραγμένα του υπουργείου τους τελευταίους μήνες, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την ευκαιρία που του έδωσε. “Είμαστε περήφανοι για την πολιτική μας και τα αποτελέσματά της. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη μεγάλη ευκαιρία που μου έδωσε να συμμετέχω στο κυβερνητικό έργο και να προσφέρω όσο μπορώ για μία καλύτερη Ελλάδα. Τον ευχαριστώ για τη μακρά εμπιστοσύνη του εδώ και χρόνια. Στην πολιτική είμαστε όλοι μέλλοντες τέως και ήρθε η ώρα και για μένα να γίνω τέως υπουργός. Παραμένω ωστόσο βουλευτής και στρατιώτης της παράταξης στον μεγάλο αγώνα που έχουμε μπροστά μας υπό την ηγεσία του Κ. Μητσοτάκη” τόνισε ο κ. Καιρίδης και πρόσθεσε:

“Χαίρομαι ειλικρινά που παραδίδω σε ένα συμπατριώτη μου, με τον οποίο γνωριζόμαστε από παιδιά. Χαίρομαι που ως Καβαλιώτης παραδίδωσε έναν Καβαλιώτη. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δεν χρειάζεται συστάσεις Είναι ένα από τα πιο έμπειρα στελέχη της παράταξης και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρει περίφημα. Φίλε Νίκο, καλωσόρισες στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και καλή επιτυχία στο έργο σου. Οι συνεργάτες μου και εγώ θα είμαστε δίπλα σου σε ότι χρειαστείς. Έχετε πάρα πολλά να κάνετε. Πραγματικά καλή επιτυχία“.

Το μεταναστατικό είναι μία πολύπαραγοντική εξίσωση

Από πλευράς του ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι όλα όσα συμβαίνουν σε μία πολιτική διαδρομή είναι κομμάτια μιας πορείας, η οποία δίνει πολλές φορές την εντύπωση ότι σταματάει αλλά στην ουσία ποτέ δεν σταματάει. Συνεχίζεται, εξελίσσεται και πολλές φορές οδηγεί σε ένα πιο καινούργιο, πιο ενδιαφέρον μονοπάτι.

“Σκοπεύω να συνεχιστεί το έργο του πάρα πολύ κρίσιμου εθνικά υπουργείου, στις σωστές κατευθύς που έχουν τεθεί, στους στόχους απάνω που ετέθη από την πολιτική ηγεσία” τόνισε και πρόσθεσε:

“Το μεταναστατικό είναι μία πολύπαραγοντική εξίσωση. Υπάρχει η ευρωπαϊκή διάσταση σε μία συγκυρία ιδιαίτερα κρίσιμη για την Ευρώπη με πάρα πολλές αναδυόμενες και ήδη εκεφρασμένες προκλήσεις και εντάσεις γεωπολιτικής φύσης και άλλης που κατά την προσωπική μου εκτίμηση πρόκειται να εντείνουνε και το πρόβλημα των πιέσεων, άρα ο βαθμός ετοιμότητας ασφαλώς και δεν χαλαρώνει, αντιθέτως θα πρέπει και να ενταθεί ανάλογα με τη συγκυρίες. Έχει όμως και την εθνική του διάσταση και εθνική του διάσταση“.

Δείτε φωτογραφίες από την παράδοση-παραλαβή:

Αλλαγή σκυτάλης στο Αγροτικής Ανάπτυξης – Τσιάρας: ”Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ανακουφίσουμε τον αγροτικό κόσμο”

Αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στα πλαίσια του νέου ανασχηματισμού της κυβέρνησης, με τον Λευτέρη Αυγενάκη να αποχωρεί από τη θέση του υπουργού και τον Κώστα Τσιάρα να ορίζεται νέος υπουργός στη θέση του.

Ο κ. Τσιάρας αποχαιρέτησε με θερμά λόγια τον κ. Αυγενάκη, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου και προέταξε τα ζητήματα ανακούφισης του αγροτικού κόσμου.

yp_agrotikis-anaptixis-allagi1

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιάρας: «Αισθάνομαι μεγάλη τιμή για την απόφαση του πρωθυπουργού να μου αναθέσει τα καθήκοντα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο χώρος του πρωτογενού στομέα είναι ένας χώρος γεμάτος προκλήσεις».

yp_agrotikis-anaptixis-allagi2

Τέλος, ο νέος υπουργός πρόσθεσε: «Δεν νομίζω ότι έχουμε άλλη επιλογή από τον εργαστούμε σκληρά ακολουθώντας την προτροπή του πρωθυπουργού και να κάνουμε ότι είναι δυνατόν να ανακουφίσουμε τον αγροτικό κόσμο».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1zvx8zp7pw1)

Παράδοση – παραλαβή στο υπουργείο Εργασίας

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Eργασίας από τον απερχόμενη υπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου στη νέα υπουργό Νίκη Κεραμέως. «Είναι πολύ μεγάλη η τιμή και το αίσθημα ευθύνης να αναλαμβάνουμε σήμερα μαζί με τον κ. Καραγκούνη και τον κ. Τσακλόγλου την ηγεσία αυτού του πάρα πολύ κρίσιμου υπουργείου» τόνισε η κα Κεραμέως.

«Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια άοκνα, συνεργατικά με συνέπεια και όραμα προκειμένου και από αυτή θέση να εργαστούμε για την καθημερινότητα και το μέλλον εκατομμυρίων Ελληνίδων και Ελλήνων. (…) Έχουν γίνει πραγματικά εξαιρετικές προσπάθειες πάνω στις οποίες θέλουμε να χτίσουμε, να χτίσουμε πάνω στα πολύ σημαντικά κεκτημένα της πενταετίας και να οικοδομήσουμε πραγματικά για όλες τις κατηγορίες που ωφελούνται από αυτό το υπουργείο, είτε μιλάμε για εργαζόμενους, είτε μιλάμε για ανέργους, είτε μιλάμε ευρύτερα για συνταξιούχους, ευρύτερα για την κοινωνία ολόκληρη».

Άλλαξε χέρια το υπουργείο Ανάπτυξης – Θεοδωρικάκος: Θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθώ στις κρίσιμες ευθύνες

Σε εγκάρδιο κλίμα «άλλαξε χέρια» το υπουργείο Ανάπτυξης καθώς ο Κώστας Σκρέκας αποχώρησε αφήνωντας τη θέση του στον Τάκη Θεοδωρικάκο ο οποίος επανέρχεται σε κυβερνητική θέση. Ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκίνησε την ομιλία του με ευχαριστίες.

«Δεσμεύομαι ότι θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθώ στις κρίσιμες ευθύνες που σήμερα αναλαμβάνω», τόνισε ενώ επισήμανε ότι παραλαμβάνει τη σκυτάλη από έναν άξιο συνάδελφο και φίλο. Υποστήριξε ότι δύο είναι οι στόχοι του υπουργείου Ανάπτυξης: η καταπoλέμηση της ακρίβειας και η πάταξη της αισχροκέρδειας.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1zvywl9h8lt)

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ