Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Παππάς για επιστολή Χατζηδάκη προς Τασούλα: ”Καλοδεχούμενη η πρόταση, να εξεταστούν και οι προτάσεις μας και τα δημοσιονομικά περιθώρια”

Σε δήλωση προχώρησε ο Νίκος Παππάς αναφορικά με την επιστολή του Κωστή Χατζηδάκη προς τον Κωνσταντίνο Τασούλα, μέσω της οποίας ζητά συζήτηση των προτάσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, παρουσία των στελεχών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Όπως ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών και Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, «καλοδεχούμενη η πρόταση Χατζηδάκη. Να εξεταστούν και οι προτάσεις μας και τα δημοσιονομικά περιθώρια».

Ακολουθεί η δήλωση:

«Η πρόταση Χατζηδάκη είναι καλοδεχούμενη.

Η αλήθεια είναι ότι:

  • Εμείς ζητάμε από τη Ν.Δ. -και μετεκλογικά- να πάμε μαζί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την εξέταση των μέτρων μας.
  • Το ΓΛΚ έχει καταρρίψει, ήδη, την «κοστολόγηση» του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, που μιλούσε για 40 δισ. ευρώ κόστος, ενώ με βάση την έκθεσή του, οι προτάσεις μας κρίνονται απολύτως εφαρμόσιμες.
  • Έχουμε υποβάλει αίτημα να συζητήσουν δημόσια οι κύριοι Μητσοτάκης και Κασσελάκης για αυτά και άλλα ζητήματα.

Ζητούμε να οριστεί η συνεδρίαση το συντομότερο δυνατόν. Και όχι σε… πέντε μήνες, όσο πήρε -κατʼ απαίτηση Χατζηδάκη- ο ορισμός της συνεδρίασης που εμείς ζητήσαμε για το ξεπούλημα των τραπεζών.

Ζητούμε, επίσης, από τα στελέχη του ΓΛΚ να προσκομίσουν τα στοιχεία για το ύψος των υπερπλεονασμάτων του 2022 και του 2023, τις εκτιμήσεις για το 2024 και τα στοιχεία για την υπεραπόδοση των φορολογικών εσόδων φέτος.

Εκεί θα δούμε και τις δυο προτάσεις οικονομικής πολιτικής. Αυτή που μαζεύει υπερπλεονάσματα και υπερκέρδη και αρνείται να μειώσει τους έμμεσους φόρους. Και αυτή που αξιοποιεί υπερπλεονάσματα και υπερκέρδη για να μειώσει τους έμμεσους φόρους.

Στον κ. Χατζηδάκη που αναζητούσε, εναγωνίως, δημοσιονομικά άλλοθι για να μη μειώσει τον ΦΠΑ, υποσχόμαστε μια δημιουργική και, κυρίως, ενδιαφέρουσα συζήτηση».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ