Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Βούλα Κεχαγιά: Η συμπόρευση της Κεντροαριστεράς σημαίνει αξίωση της κοινωνίας να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

«Δεν πετάμε σκούφια, αλλά και δεν τα βάφουμε μαύρα με το 15%, ποσοστό που δίνει δυνατότητα να προχωρήσουμε και να διεκδικήσουμε την πρωτιά με αξιώσεις,» είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙZA, Βούλα Κεχαγιά, μιλώντας στην ΕΡΤ για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Και συμπλήρωσε: «Επικρατεί ικανοποίηση στο κόμμα για την πτώση της ΝΔ, θεωρώντας ότι θα συνεχιστεί γιατί δείχνει και με τον ανασχηματισμό που έγινε ότι δεν θέλει να αλλάξει την πολιτική της η κυβέρνηση και να ευνοήσει τον μέσο πολίτη τουλάχιστον στο θέμα της ακρίβειας».

«Ο ανασχηματισμός έγινε άρον άρον και άρπα κόλα και έχουμε και την έκφραση δυσαρέσκειας από αρκετά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα και πως πρέπει να εξελιχθεί η γαλάζια παράταξη. Σας αναφέρω και για τις επιλογές που επίκεινται σε σχέση με το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας», είπε η Βούλα Κεχαγιά.

Διαβάστε ακόμα: Στέφανος Κασσελάκης για πρόταση Παππά: Θα είμαι υποψήφιος ακόμη και αν είναι υποψήφιος ο Τσίπρας – Ιστορικό brand το ΠΑΣΟΚ, αλλά σε σύγχυση

Βούλα Κεχαγιά: Η συμπόρευση της Κεντροαριστεράς σημαίνει αξίωση της κοινωνίας να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει με την αυτόνομη πορεία του και έχει δώσει μιά πρόταση προς τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις για συμπόρευση αρχικώς σε κοινοβουλευτικό επίπεδο με προτάσεις νόμου, ούτως ώστε η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη να πιέζεται και να βελτιώσει, ει δυνατόν τις πολιτικές της. Μέχρι στιγμής και το ΠΑΣΟΚ, όπως λέτε, έχει τα δικά του εσωτερικά προβλήματα. Δεν έχουμε δει ανταπόκριση σε αυτή την πρόταση πρόσκληση που απηύθυνε ο Πρόεδρός μας, ο Στέφανος Κασελάκης και το κατανοούμε αυτό εν πολλοίς».

«Εμείς εκφράσαμε τη βούληση και την επιθυμία, εφόσον αυτό είναι το κοινωνικό αίτημα, να φτάσει και στα πολιτικά κόμματα και να ακούσουμε το μήνυμα της κοινωνίας. Ο Στέφανος Κασελάκης έχει ξεκαθαρίσει», όπως τόνισε η Βούλα Κεχαγιά «ότι θα θέσει τον εαυτό του στην κρίση της βάσης, ως υποψήφιος για να τεθεί επικεφαλής ενός σχήματος της κεντροαριστεράς».

«Από την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι αν τεθεί από κάτω η αναγκαιότητα συγκρότησης ενός μεγαλύτερου κεντροαριστερού φορέα, θα είναι υποψήφιος για να τεθεί επικεφαλής και αν τεθεί επικεφαλής, θα είναι και υποψήφιος πρωθυπουργός. Δεν το βάζει σε σχέση και στο συνολικό πλαίσιο», ανέφερε η Βούλα Κεχαγιά.

Σε ερώτηση για τις σχέσεις του κ. Κασσελάκη με τον κ. Τσίπρα η κυρία Κεχαγιά είπε: «Δέκα μέρες πριν από την κορυφαία διήμερη εκδήλωση του Ινστιτούτου του Αλέξη Τσίπρα, απαντούσαμε συνέχεια στο ερώτημα θα πάει ο κύριος Κασελάκης. Πηγαίνει ο κύριος Κασελάκης που είχε μια θερμότατη χειραψία με τον πρώην πρωθυπουργό με τον οποίο διατηρεί πάρα πολύ καλές σχέσεις και έχει τακτική επικοινωνία. Και τώρα μετράμε με το χρονόμετρο πόση ώρα έκατσε στην εκδήλωση ο κ. Κασσελάκης».

Για τη Νέα Αριστερά, η Βούλα Κεχαγιά είπε ότι η πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση κατέδειξε ότι δεν υπάρχει κοινωνική αντιστοίχηση του εκλογικού αποτελέσματος με τις 11 έδρες που έχουν καταλάβει οι ισάριθμοι βουλευτές της Νέας Αριστεράς.

«Πρώτο και κύριο, επειδή έχουμε ανοίξει αυτή τη συζήτηση για την Κεντροαριστερά, ακούω στελέχη της Νέας Αριστεράς να μιλούν για κεντροαριστερά και να εξαίρουν τον Στέφανο Κασελάκη. Μα εδώ πέρα, όλα τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν στελέχη που δεν ήθελαν τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ προς το κέντρο και τον προοδευτικό χώρο και τώρα ομνύουν στην Κεντροαριστερά. Ειλικρινά, με αυτή την απορία θα μείνω», είπε.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d22w8kb01q29)

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ