Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ζαχαριάδης στα Παραπολιτικά 90,1: Λάθος απόφαση η απόλυση Θεοχαρόπουλου – Το σχόλιο για το ενδεχόμενο αρχηγίας Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

«Είναι μια λάθος απόφαση και πρέπει να ανακληθεί», είπε για την απόλυση του Θανάση Θεοχαρόπουλου από τον ΣΥΡΙΖΑ το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη, καλώντας υπέρ μιας συζήτησης στα συλλογικά όργανα.

Σημείωσε, δε, πως ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος «είναι ένα στέλεχος με μακρά διαδρομή», ενώ τόνισε την ανάγκη για «ένα κλίμα συνοχής και αλληλεγγύης στο εσωτερικό» ιδίως σε μια περίοδο όπου ο στόχος είναι να έρθουν κοντά οι χώροι σε ό,τι αφορά την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.

Σε ό,τι αφορά την ενδεχόμενη παρέμβαση του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, σχολίασε με νόημα πως «υπάρχουν δήμαρχοι και στο Παρίσι και στο Λονδίνο και στη Λισαβόνα οι οποίοι ήταν και αρχηγοί στο κόμμα τους και δήμαρχοι».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Κώστα Ζαχαριάδη στα Παραπολιτικά 90,1

Μεταξύ άλλων, ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε:

Ερωτηθείς αν είναι κοντά πλέον με το ΠΑΣΟΚ

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Εγώ πάντα έλεγα ότι αυτά τα οποία μας χωρίζουν με το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ πιο λίγα από αυτά τα οποία μας ενώνουν, η απόσταση είναι χαοτική με τη ΝΔ.

Κληθείς να σχολιάσει την απόλυση του κ.Θεοχαρόπουλου από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Είναι μια λάθος απόφαση και πρέπει να ανακληθεί. Πρέπει να συζητηθεί στα συλλογικά όργανα.

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Ο Θ. Θεοχαρόπουλος είναι ένα στέλεχος με μακρά διαδρομή. Κατά κοινή ομολογία είναι ένας εργατικός και πετυχημένος διευθυντής της Κ.Ο. και επειδή ακούω και διάφορα ότι δεν συμβάλει στα κοινοβουλευτικά, εγώ έχω την εντύπωση ότι και ο κ.Θεοχαρόπουλος και άλλοι όπου μας έχει ζητηθεί να συμβάλλουμε έχουμε συμβάλλει. Όταν θέλεις να οικοδομήσεις γέφυρες εμπιστοσύνης έξω από το κόμμα και να φέρεις κοντά τους χώρους, να μιλήσεις για την Κεντροαριστερά, να εμπνεύσεις τον κόσμο πρέπει να έχεις ένα κλίμα συνοχής και αλληλεγγύης στο εσωτερικό.

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Είναι μια απόφαση που πρέπει να συζητηθεί στα συλλογικά όργανα. Τα συλλογικά όργανα έχουν την ευθύνη της κατανομής του προσωπικού και της υποστήριξης, να γίνει και μια συνολική αξιολόγηση όλων, να δούμε ποιος δουλεύει περισσότερο, ποιος λιγότερο αν κάποιος θεωρείται ανεπαρκής. Δεν θεωρώ ότι ο πιο «τεμπέλης» στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Θανάσης, μην τρελαθούμε! Το αντίθετο θα έλεγα, μακάρι να είχαμε και άλλους με την εργατικότητά του.

Κληθείς να σχολιάσει την ενδεχόμενη παρέμβαση του κ.Δούκα στις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Δεν θα μπω στον πειρασμό ούτε είναι στη λογική μου να παρέμβω στα εσωτερικά άλλου κόμματος θα σας πω όμως την ευρωπαϊκή εμπειρία, και παρακαλώ αυτό να μην ερμηνευτεί κατά τον οποιονδήποτε τρόπο. Υπάρχουν δήμαρχοι και στο Παρίσι και στο Λονδίνο και στη Λισαβόνα οι οποίοι ήταν και αρχηγοί στο κόμμα τους και δήμαρχοι.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης  στην Νίκη Λυμπεράκη "Στον αέρα"  18-06-24

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ