Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Παύλος Χρηστίδης στα Παραπολιτικά 90,1: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει πολύ γρήγορα να προχωρήσει σε γενναία αποτίμηση και σε αυτοκριτική

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει πολύ γρήγορα να προχωρήσει σε γενναία αποτίμηση και σε αυτοκριτική, να προχωρήσει και σε τολμηρές πρωτοβουλίες, τις οποίες πρέπει να πάρουμε από εδώ και μπρος και που περιλαμβάνουν μια σειρά ζητημάτων σε όλα τα επίπεδα και πολιτικά και οργανωτικά και επικοινωνιακά», δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

*Διαβάστε εδώ: Η αναμονή Δούκα για Χριστοδουλάκη, ο ”πονοκέφαλος” Ανδρουλάκη και τα ”πιθανά σχέδια”

Για όλους εμάς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το αίτημα το οποίο υπάρχει εδώ και πολύ καιρό, είναι η δημιουργία ενός χώρου πρωταγωνιστικού, ο οποίος θα δώσει απαντήσεις στα προβλήματα τα οποία δημιουργεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με ένα κυβερνητικό σχέδιο, το οποίο θα αποτυπωθεί στις επόμενες εθνικές εκλογές. 
Επομένως, σε αυτή την κατεύθυνση έχουμε υποχρέωση να αφουγκραζόμαστε τον κόσμο και όχι το τι λέμε εμείς. Υπάρχει ακρίβεια, υπάρχει αισχροκέρδεια, υπάρχει ανασφάλεια , υπάρχουν εξωτερικοί κίνδυνοι για την πατρίδα μας από τις πολλαπλές κρίσεις; Σε όλα αυτά η προοδευτική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, η κεντροαριστερά, ο εναλλακτικός πόλος διακυβέρνησης, όπως και να το ονομάσει κάποιος, πρέπει να έχει συνεκτικό σχέδιο και σε αυτή την κατεύθυνση όλοι έχουμε υποχρέωση να δουλέψουμε πολύ συντεταγμένα και συγκροτημένα και νομίζω ότι αυτός είναι ο ρόλος ενός κόμματος με την ιστορία του ΠΑΣΟΚ», επισήμανε ο κ. Χρηστίδης.

Παύλος Χρηστίδης: Χρειάζεται να κάνουμε μια γενναία αυτοκριτική για το τι δεν έγινε καλά

Ερωτηθείς αν συμφωνεί ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ, απάντησε: «Αυτό το οποίο χρειάζεται είναι να κάνουμε μια γενναία αυτοκριτική για το τι δεν έγινε καλά, γιατί προφανώς υπήρχαν πολλά πράγματα τα οποία σε πολιτικό, σε οργανωτικό και επικοινωνιακό επίπεδο πρέπει να αλλάξουμε. Αφού κάνουμε την αυτοκριτική, πρέπει να προχωρήσουμε σε μεγάλες και γενναίες πρωτοβουλίες».

Στη συνέχεια, στην ερώτηση αν πιστεύει ότι θα πρέπει άμεσα να γίνει η προσφυγή στη βάση, ώστε να πάψουν οι συζητήσεις μέσα στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Χρηστίδης απάντησε: «Ό,τι έχω να πω και για τα πρόσωπα και για τις διαδικασίες και για όλα τα ζητήματα τα οποία μας απασχολούν, θα τα πω και αύριο στο πολιτικό συμβούλιο και στην Κεντρική Επιτροπή και νομίζω ότι πρέπει επιτέλους να αντιληφθούμε όλοι το μέγεθος της κατάστασης. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει πολύ γρήγορα να προχωρήσει σε γενναία αποτίμηση και σε αυτοκριτική, να προχωρήσει και σε τολμηρές πρωτοβουλίες τις οποίες πρέπει να πάρουμε από εδώ και μπρος και που περιλαμβάνουν μια σειρά ζητημάτων σε όλα τα επίπεδα και σε πολιτικά και οργανωτικά και επικοινωνιακά».

Τέλος, στην ερώτηση αν θα θέσει υποψηφιότητα στην περίπτωση που υπάρξουν διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου, απάντησε: «Θα τα πούμε όλα στα όργανα, έτσι όπως πρέπει να τα πούμε».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ