Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στ. Γκίκας: «Ο Ζήλος, η Αυταπάρνηση και ο Επαγγελματισμός που δείχνουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στην Εκτέλεση του Καθήκοντος είναι  Παροιμιώδη» 

Ενημερωτική επίσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΚΕΠΙΧ/Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.) και στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) πραγματοποίησε σήμερα ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανος Γκίκας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο Γιώργο Αλεξανδράκη, όπου ο κ. Γκίκας ενημερώθηκε για το έργο, τις επιχειρησιακές λειτουργίες και δραστηριότητες των Κέντρων Επιχειρήσεων.

Εν συνεχεία ο Υφυπουργός επισκέφθηκε κρίσιμες Διευθύνσεις και Υπηρεσίες του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, όπου συναντήθηκε με το υπηρετούν προσωπικό και ενημερώθηκε για το έργο το οποίο επιτελείται. Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο Υφυπουργός δήλωσε :

«Είχα τη χαρά σήμερα στο πλαίσιο των πρώτων ενημερωτικών επαφών να γνωρίσω τα στελέχη και να ενημερωθώ σε βάθος, τόσο για την λειτουργία του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος και του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης, όσο και των βασικών Διευθύνσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος.

Σε ότι αφορά στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος, θα ήθελα να επισημάνω ότι το Λιμενικό Σώμα διαχρονικά, αλλά κυρίως τα τελευταία χρόνια με την κρίση του Μεταναστευτικού, έχει σώσει εκατοντάδες χιλιάδες ζωές, τόσο στις Ελληνικές, όσο και στις συνορεύουσες θάλασσες.

Ο ζήλος, η αυταπάρνηση, ο επαγγελματισμός και η ανθρωπιά που δείχνουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος κατά την εκτέλεση του καθήκοντος είναι εξαιρετικά και παροιμιώδη.

Στεκόμαστε δίπλα στα στελέχη και θα είμαστε αρωγοί στο έργο τους».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ