Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στο Δήμο Κ. Κέρκυρας επιστρέφει το λιμάνι της  Αλύπα με όλη την… προίκα του – Ο μισθωτής τα μάζεψε κι… έφυγε

Στα χέρια του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων περνά η λειτουργία του καταφυγίου τουριστικών σκαφών Αλύπας, μετά την αποχώρηση της μισθώτριας εταιρείας για την οποία ενημέρωσε εγγράφως τη Δημοτική Αρχή.

Με αφορμή τις εξελίξεις αυτές, ο Δήμαρχος συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη με τους εκπροσώπους φορέων της Παλαιοκαστρίτσας και ειδικότερα με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, παρουσία των αρμόδιων Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Ταυτόχρονα κλιμάκιο του Δήμου, μετέβη εσπευσμένα στο λιμάνι της Αλύπας προκειμένου να διαφυλάξει τις υποδομές της δημοτικής περιουσίας, αποτρέποντας πιθανή αφαίρεσή τους, καθώς όπως επεσήμανε και ο Δήμαρχος, η όποια αναβάθμιση των κοινωφελών υποδομών, ήταν εντός των συμβατικών υποχρεώσεων της μισθώτριας εταιρείας και ως εκ τούτου, παραμένουν στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Επισημάνθηκε ακόμα ότι οποιαδήποτε οικονομική εκκρεμότητα υπάρχει, καλύπτεται από την εγγυητική επιστολή που έχει κατατεθεί από την εταιρεία, ύψους ενός ετήσιου μισθώματος 300 χιλ. ευρώ,  η οποία θα καταπέσει υπέρ του Δήμου.

Κατά τη σύσκεψη δόθηκε η ευκαιρία στους επαγγελματίες να εκθέσουν αναλυτικά τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν με την ανεξέλεγκτη χρήση του λιμανιού και την έλλειψη ειδικού κανόνα λειτουργίας.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους φορείς ότι η λειτουργία του λιμανιού θα συνεχιστεί βάσει ενός μεταβατικού καθεστώτος έως όπου επικαιροποιηθεί το σχέδιο κανονισμού που υπάρχει, και κατόπιν διαβούλευσης με τους επαγγελματίες, έρθει προς ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να ισχύσει νομίμως, εξασφαλίζοντας τη ομαλή λειτουργία της λιμενικής υποδομής και περιορίζοντας τα προβλήματα συνύπαρξης όλων των δραστηριοτήτων.

Τέλος,  κλιμάκιο του Δήμου θα μεταβεί το Σάββατο στο καταφύγιο τουριστικών σκαφών της Αλύπας για να κάνει αυτοψία στις εγκαταστάσεις και να προγραμματίσει περαιτέρω ενέργειες.

ΠΗΓΗ: kerkyraikiapopsi.gr

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ