Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κυριάκος Μητσοτάκης από το Αγροτικής Ανάπτυξης: Παράταση στο πρόγραμμα για φθηνό αγροτικό ρεύμα – Επιδοτήσεις μόνο σε όσους τις δικαιούνται

Την παράταση του προγράμματος για φθηνό αγροτικό ρεύμα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου είχε συνάντηση με τον νέο υπουργό, Κώστα Τσιάρα. Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας, οι Υφυπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσης Σταμενίτης και Χρήστος Κέλλας, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και οι Υφυπουργοί παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης και Γιώργος Μυλωνάκης.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d25llnq93quh)

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ακόμα ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι ρυθμοί και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον νέο μηχανισμό επιστροφής του ΕΦΚ στο πετρέλαιο. 

«Στεκόμαστε δίπλα στους αγρότες και το αποδεικνύουμε έμπρακτα» ανέφερε και συνέχισε: «Το μέλλον του αγροτικού κόσμου είναι ευοίωνο».

Ο Κυριάκος Μηοτστάκης υπογράμμισε την ανάγκη εκσυγχρονισμού του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και ότι αποτελεί κανόνα αδιαπραγμάτευτο για την κυβέρνηση να εισπράττουν επιδοτήσεις αυτοί που τις δικαιούνται.

Διαβάστε ακόμα: Πιθανή συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο εντός του καλοκαιριού


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d256sa1i0box)

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα γίνουν ανεκτές οι πρακτικές των πολυεθνικών που δημιουργούν προβλήματα στην αγορά φυτοφαρμάκων

Στην ομιλία του, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Καλή δύναμη στη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Να επισημάνω ότι όλα αυτά τα πέντε χρόνια έχει γίνει μια σημαντική δουλειά η οποία πρέπει να συνεχιστεί, αλλά και να επιταχυνθεί. Έχουμε αποδείξει έμπρακτα ότι στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου, αντιμετωπίζοντας τα ζητήματα που αφορούν το κόστος παραγωγής και ικανοποιώντας τα δίκαια αιτήματα των αγροτών. Αναφέρομαι στο νέο μηχανισμό επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο. Αναφέρομαι επίσης στο φθηνότερο ρεύμα που δεν έχει γίνει γνωστό και γι’ αυτό θα δώσουμε παράταση στο σχετικό πρόγραμμα».

«Η ηγεσία μού υπέδειξε κάτι που δεν γνώριζα, ότι τα προβλήματα με πολυεθνικές αντιμετωπίζουμε και στα φυτοφάρμακα… Δεν θα γίνουν ανεκτές αυτές οι πρακτικές. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και από εμένα προσωπικά. Η πράσινη μετάβαση θα γίνει με ταχύτητα αλλά χωρίς να επηρεάζει αγρότες», συνέχισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Μεγάλη πρόκληση για τον πρωτογενή τομέα είναι η επένδυση στην ποιότητα και στη διεθνή προστασία. Έχουμε υποχρέωση να κρατήσουμε τους νέους αγρότες, τους νέους κτηνοτρόφους, τους νέους αλιείς. Υπάρχει ανάγκη εκσυγχρονισμού δυο οργανισμών, του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ».

«Είναι κανόνας αδιαπραγμάτευτος για την κυβέρνηση: Εισπράτουν επιδοτήσεις αυτοί που τις δικαιούνται. Είμαι αισιόδοξος ότι το μέλλον του πρωτογενούς τομέα είναι ευοίωνο» κατέληξε.

Κώστας Τσιάρας: Να κινηθούμε με ταχύτητα στην κατεύθυνση των μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων

Από τη μεριά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κα Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας επισήμανε ότι «ο πρωθυπουργός μας έδωσε συγκεκριμένες κατευθύνσεις που εδράζονται σε ένα συγκεκριμένο κυβερνητικό σχέδιο που αφορά σύμφωνα με το οποίο ότι πρέπει να κινηθούμε με ταχύτητα στην κατεύθυνση των μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων».

Πρόσθεσε επίσης ότι ο πρωτογενής τομέας βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή, το αυξημένο κόστος παραγωγής αλλά και η νέα ΚΑΠ.

Τέλος, ο κ. Τσιάρας σημείωσε ότι δόθηκε εντολή από τον πρωθυπουργό «να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου και να κάνουμε τη ζωή τους πιο εύκολη».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ