Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δράστης: Οι απομονωμένες παραλίες στην Κέρκυρα

Ο εκτυφλωτικός -δίχως υπερβολή- «Δράστης» βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά στην Κέρκυρα και στην ουσία πρόκειται για ολόκληρο ακρωτήριο κοντά στην τοποθεσία Περουλάδες, 35 χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Κέρκυρας.

Το τοπίο είναι κατάφυτο και επιβλητικό. «Πρωταγωνιστής» ένας βράχος μέσα στη μέση του πελάγους και γύρω του, μικρές νησίδες με κρυστάλλινα νερά.

Στην ουσία, πρόκειται για ένα μικρό φιόρδ, ντυμένο με αργιλώδη πετρώματα.

Οι νεότεροι και πιο εκπαιδευμένοι μπορούν να δοκιμάσουν να κάνουν τις βουτιές τους από τους βράχους μέσα στην αγκαλιά του φιόρδ ενώ το θαλάσσιο περιβάλλον γύρω από τις σπηλιές προσφέρεται για μακρόπνοες εξερευνήσεις με μάσκα, κοιτάζοντας «κατάματα» τον υπέροχο βυθό. Η εμπειρία είναι αξέχαστη.

Δράστης: Το μέρος παραμένει σε μεγάλο βαθμό παρθένο και ανέγγιχτο. Απέναντί σας, το βλέμμα θα ταξιδεύει στους Διαπόντιους νήσους (Οθωνοί, Ερκούσα, Μαθράκι), το μικρό νησάκι Διάπλους, αλλά και την Αδριατική.

Όσο για την παραλία, αυτή δεν είναι μία αλλά πολλές και απομονωμένες και όλες έχουν το ίδιο «σημάδι» – νερά κρυστάλλινα με τυρκουάζ αποχρώσεις σε ένα σκηνικό απόλυτα εξωτικό.

Μπορείτε να έρθετε είτε με σκάφος είτε πεζή, αλλά σημειώστε πως αυτό το τελευταίο έχει σημαντικό βαθμό δυσκολίας.

Η πρόσβαση γίνεται από το χωριό Περουλάδες και ο χωματόδρομος που θα χρειαστεί να περπατήσετε είναι μήκους 1.500 μέτρων. Σημειώστε πως το μονοπάτι είναι αρκετά απότομο και δύσκολο είναι για το όχημα και το τελικό κομμάτι της διαδρομής οπότε αν το όχημα σας δεν είναι 4Χ4 ή τέλος πάντων «αντοχής», καλύτερα να προτιμήσετε τη λύση της βάρκας από το χωριό των Περουλάδων, το οποίο απέχει 2 χιλιόμετρα από τον «Δράστη». Στο χωματόδρομο θα συναντήσετε και ντόπιους βαρκαρήδες να πωλούν κρίταμο και άγρια σκόρδα.

ΠΗΓΗ: https://www.thebest.gr/

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ