Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γενική ανακοίνωση λόγω ξηρασίας- ανομβρίας

Το νησί μας αντιμετωπίζει και αυτό οξύ πρόβλημα λειψυδρίας, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, της αλλαγής των κλιματικών συνθηκών αλλά και των αυξημένων αναγκών σε υδροδότηση που παρουσιάζονται.

Οι γεωτρήσεις μας έχουν αρχίσει να υπολειτουργούν ή να στερεύουν, με αποτέλεσμα να είμαστε αναγκασμένοι- σύμφωνα και με σχετικό έγγραφο προειδοποίησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελ/νήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου- να εφαρμόσουμε μέτρα περιορισμού στην χρήση του νερού.

Υπενθυμίζεται ότι το νερό που παρέχει η ΔΙΑΔΕΥΑΚ προορίζεται για υδρευτικές ανάγκες και όχι για άρδευση και η χρήση του από τους καταναλωτές πρέπει να γίνεται με σύνεση.

Έτσι αποφασίστηκε η λήψη μέτρων γενικού περιορισμού της κατανάλωσης και ενημέρωσης όπως :

  • Η απαγόρευση της πλήρωσης των κολυμβητικών δεξαμενών ιδιωτικής χρήσης με νερό από το δίκτυο υδροδότησης της ΔΙΑΔΕΥΑΚ
  • Όλοι οι καταναλωτές θα πρέπει να περιορίσουν τη χρήση του νερού του δικτύου ύδρευσης για τις οικιακές και μόνο ανάγκες τους και να μην το σπαταλούν για πότισμα, κατάβρεξη δρόμων, αυλών, πλύσιμο αυτοκινήτων και άλλες ανάλογες χρήσεις.
  • Οι επιχειρήσεις φιλοξενίας και εστίασης να ενημερώνουν τους πελάτες τους για την ανάγκη εξοικονόμησης νερού

Η επιχείρηση παράλληλα διενεργεί νέες γεωτρήσεις, προβαίνει στην εκβάθυνση άλλων, προσπαθεί να αντιμετωπίζει τις βλάβες του δικτύου υδροδότησης συντομότερα, προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει το αυξημένο πρόβλημα ομαλούς υδροδότησης.

Σε ειδικές περιπτώσεις ανά περιοχή που αντιμετωπίζουν εντονότερο πρόβλημα υδροδότησης, θα υπάρχει ξεχωριστή λήψη μέτρων και σχετική ανακοίνωση για την αντιμετώπιση του τοπικού φαινομένου.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ