Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Διπλή πρόκληση από την ηγεσία των Σκοπίων: Κάνουν λόγο και για «μακεδονικό στρατό»

Συνεχίζονται οι προκλήσεις από την πλευρά της νέας ηγεσίας της Βόρειας Μακεδονίας, με την πρόεδρό της Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, να κάνει λόγο μέχρι και για «μακεδονικό στρατό» και τον πρωθυπουργό της, Χριστιάν Μίτσκοσκι να επιμένει στη χρήση του μη συνταγματικού όρου «Μακεδονία».

Συγκεκριμένα, η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα χαρακτήρισε το στρατό της χώρας «μακεδονικό» μετά από επίσκεψή της σε μονάδα ειδικών δυνάμεων, στο Κέντρο Εκπαίδευσης στην Οχρίδα, μια περιοχή στα ορεινά σύνορα μεταξύ νοτιοδυτικής Βόρειας Μακεδονίας και ανατολικής Αλβανίας.

Σε ανάρτησή της μετά την επίσκεψή της στο Instagram η Σιλιάνοφσκα δήλωσε πως «ο υψηλός βαθμός εκπαίδευσης στο νερό καθώς και η ικανότητα στις πολεμικές τέχνες, που καταδεικνύεται σήμερα από τα μέλη του τάγματος ειδικών δυνάμεων, επιβεβαιώνει τον επαγγελματισμό, την αφοσίωση και την απόδοση του «Μακεδονικού Στρατού» που πάντα εκπληρώνει επάξια τα καθήκοντά του σύμφωνα με τις τα υψηλότερα πρότυπα του ΝΑΤΟ».

Την ίδια ώρα, στην πλατφόρμα ”Χ” (πρώην Twitter), στην οποία συνεχίζει να συστήνεται ως Πρόεδρος «Μακεδονίας», δήλωσε περήφανη για «το Τάγμα Ειδικών Δυνάμεων του στρατού, για το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και τις επιτυχώς υλοποιημένες ασκήσεις επίδειξης για την εκτέλεση θαλάσσιων επιχειρήσεων και πολεμικών τεχνών». Όπως κατέληξε: «Πάντα στο ύψος των καθηκόντων και σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα NATO».

Επιμένει στην χρήση της ονομασίας «Μακεδονία» 

Με τη σειρά του, τις προκλήσεις συνεχίζει και ο πρωθυπουργός, Χριστιάν Μίτσκοσκι, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Instagram επιμένει να χαρακτηρίζει τη χώρα του «Μακεδονία», αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η Μακεδονία και η περιοχή ήταν όμηροι του παρελθόντος για πάρα πολύ καιρό. Ήρθε η ώρα να οικοδομήσουμε ένα μέλλον».

Η ανάρτηση καταλήγει με τον ίδιο να αναφέρει: «Μακεδονία, σε αγαπάμε και να είσαι περήφανος γιατί πραγματικά κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ανακτήσουμε αυτή τη χαμένη αξιοπρέπεια που δυστυχώς δεν είχαμε τα τελευταία 7 χρόνια, όχι μόνο στην Ουάσιγκτον, αλλά παντού στον κόσμο, επειδή δεν εκπροσωπηθήκαμε από πολιτικούς, που ευτυχώς για τους πολίτες είναι πλέον παρελθόν».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ