Διαβάστε ακόμα: Λοβέρδος στα Παραπολιτικά 90,1: Η αντιπολίτευση προσπαθεί να μας πείσει ότι υπάρχει δικτατορία στην Ελλάδα
Από εκεί και πέρα, όμως, σημείωσε για τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές πως «θα κινηθούν στο πλαίσιο της πλειοψηφίας από τη στιγμή που η ΝΔ έχει τους περισσότερους βουλευτές».
Πρόσθεσε, δε, ερωτηθείς αν έχει διαπιστώσει κενά στην έρευνα, πως «κατά ένα επίπεδο είναι προσχηματική», λέγοντας πως «υπάρχουν ζητήματα τα οποία αφορούν τη Δικαιοσύνη αλλά υπάρχουν και κάποια δεδομένα τα οποία ο καθένας μας δεν μπορεί να παραμερίσει».
Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Απόστολου Πάνα στα Παραπολιτικά 90,1
Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:
Για την συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας
Α.ΠΑΝΑΣ: Είναι μια σημαντική συνεδρίαση αλλά είναι όπως όλες οι επιτροπές, μια επιτροπή η οποία λειτουργεί μέσω της πλειοψηφίας και αντιλαμβάνεστε ότι και οι αποφάσεις οι οποίες θα πάρει σήμερα θα κινηθούν και στο πλαίσιο της πλειοψηφίας από τη στιγμή που η ΝΔ έχει τους περισσότερους βουλευτές. Προφανώς κανείς δεν λεει ότι έχουμε δικτατορία, είναι λίγο υπερβολικές οι τοποθετήσεις του κ. Λοβέρδου από εκεί και πέρα όμως υπάρχουν κάποια δεδομένα τα οποία μπαίνουν στο τραπέζι.
Ερωτηθείς αν έχει διαπιστώσει κενά στην έρευνα
Α.ΠΑΝΑΣ: Κατά ένα επίπεδο είναι προσχηματική, χωρίς να ρωτούνται οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου ούτε καν για τους λόγους παρακολούθησης πολλώ δε μάλλον που δεν αναζητήθηκαν στοιχεία και από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας για να διακριβωθεί συνολικά πόσοι οι στόχοι του είχαν τεθεί υπό ταυτόχρονη παρακολούθηση από την ΕΥΠ. Φυσικά δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίζει ότι ασκούνται διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος στους ιδιώτες οι οποίοι σημειωτέον παρακολούθησαν μέχρι και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων αντί να ενεργοποιηθούν τα άρθρα του ποινικού κώδικα περί κατασκοπίας και περί εγκληματικής οργάνωσης. Είναι σαφές πλέον γιατί αφαιρέθηκε η δικογραφία από τους δύο νεότερους εισαγγελείς και γιατί μπήκαν τόσα προσκόμματα στην έρευνα των ανεξάρτητων αρχών. Προφανώς θα πρέπει να υπάρχει μια προσοχή γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν ζητήματα τα οποία αφορούν τη Δικαιοσύνη αλλά υπάρχουν και κάποια δεδομένα τα οποία ο καθένας μας δεν μπορεί να παραμερίσει. Θα συνεχίσουμε χωρίς επικοινωνιακά παιχνίδια να κινούμαστε στο θεσμικό δρόμο της διαφάνειας τον οποίο επέλεξε όλο αυτό το χρονικό διάστημα και ο πρόεδρός μας.
Κληθείς να σχολιάσει την κριτική που δέχονται ότι αντιμετωπίζουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης
Α.ΠΑΝΑΣ: Εγώ δεν βλέπω κατά το δοκούν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης όμως αντιλαμβάνεστε ότι είναι ένα θέμα το οποίο ταλαιπωρεί εδώ και πάρα πολύ καιρό το δημόσιο διάλογο και είναι ένα ζήτημα που υπάρχουν μεγάλα ερωτηματικά τα οποία μας απασχολούν για αυτό και πήραμε όλο το προηγούμενο διάστημα συγκεκριμένες νομικές πρωτοβουλίες οι οποίες καρποφόρησαν όπως η απόφαση του ΣτΕ που έβγαλε αντισυνταγματικό το νόμο που υπήρχε, και ακριβώς επειδή καρποφόρησαν θεωρούμε ότι υπάρχουν μια σειρά ζητήματα ακόμα. Εμείς θα κινηθούμε σε αυτό το θεσμικό ρόλο τον οποίο έχουμε αποφασίσει και θεωρούμε ότι και οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης οι οποίες με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο βάζουν μια σειρά ζητημάτων θα σταθούν μαζί μας στον αγώνα για την αποκάλυψη της αλήθειας.
Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι το μέτωπο των πέντε κομμάτων της αντιπολίτευσης για το θέμα των παρακολουθήσεων συνιστά κάποια αλλαγή πολιτικής
Α.ΠΑΝΑΣ: Τέτοιες πρωτοβουλίες που μπορούν να πάρουν τα κόμματα μέσα στην αντιπολίτευση είναι σημαντικό και έχει γίνει και παλιότερα. Δεν συνιστά κάτι διαφορετικό, συνιστά μια αναγκαία προσπάθεια του κοινοβουλευτισμού για ζητήματα στα οποία τα κόμματα έχουν κοινές απόψεις άρα για μένα είναι ένα θετικό στοιχείο να συνεργάζονται εκεί που συμφωνούν οι πολιτικοί φορείς ειδικότερα μέσα στο κοινοβούλιο.
Α.ΠΑΝΑΣ: Ο νομικός αγώνας τον οποίο εξήγγειλε και ο πρόεδρος μας, θα συνεχιστεί μέχρι τέλους. Προ ημερών προσέφυγε εκ νέου στο ευρωπαϊκό δικαστήριο δικαιωμάτων του ανθρώπου για τη μη συμμόρφωση της ΕΥΠ με την απόφαση του ΣτΕ. Την Τρίτη θα υπάρξει προσφυγή στην ΕΔΑ για παραβίαση των δικαιωμάτων και θεωρώ ότι ο αγώνας αυτός δεν είναι μόνο προσωπικός του προέδρου μας, είναι ένας αγώνας πολιτικός για το κράτος δικαίου και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θα συνεχιστεί θεσμικά.