Το όραμα για ένα μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ περιέγραψε η υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος, Άννα Διαμαντοπούλου, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής στο ΣΕΦ, όπου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το κόμμα «χρειάζεται ένα big bang, καθώς δεν αρκούν οι απλές προσεγγίσεις».
«Είμαστε πολιτικοί απόγονοι μιας ιστορικής παράταξης και αυτό είναι η μεγάλη ευθύνη μας. Πρέπει λοιπόν να προσελκύσουμε και να πείσουμε ό,τι σημαντικότερο έχει η ελληνική κοινωνία σήμερα. Σε αυτό τον αγώνα είμαστε και οι έξι σημαιοφόροι ώστε την επόμενη μέρα ο καθένας από την πλευρά του να βοηθήσει», τόνισε η Άννα Διαμαντοπούλου.
Η υποψήφια αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να απευθυνθεί μόνο στο κομματικό ακροατήριο, αλλά στην ευρύτερη κοινωνία.
Παράλληλα, εξαπέλυσε τα πυρά της στην κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ασχολείται με την επικοινωνία. Κάνει συνθηκολόγηση με τον ακραίο συντηρητισμό. Είναι η συνταγή της παράλυσης. Οι υποσχέσεις του 2019, που πίστεψαν πολλοί είναι στο μηδέν. Η έξοδος από την κρίση ωφελεί όλο και λιγότερους. Δεν πάει άλλο!»
Σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «διαλύεται στις οθόνες μας ως μια μικρή οπερέτα. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα σοβαρό κόμμα. Με 15 και 16% δεν είναι όμως εναλλακτική πρόταση. Έτσι φαίνεται. Είμαστε εδώ, γιατί πρέπει να αλλάξουμε. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Έχει προτάσεις το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν τις ακούνε οι πολίτες. Η ελληνική κοινωνία είναι διατεθειμένη να ξανακοιτάξει το ΠΑΣΟΚ. Δε πρέπει να μιλήσουμε για επιστροφή, αλλά για όνειρα»
Αναφερόμενη στα της εξωτερικής πολιτικής υπογράμμισε ότι «η Τουρκία μια αναθεωρητική δύναμη. Δεν διαπραγματευόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και δεν αποδεχόμαστε την τουρκική προκλητικότητα. Και δεν μπορεί η Ευρώπη να κάνει το παγώνι. Να κάνουμε ένα σχέδιο για τις ευρωπαϊκές μεσογειακές χώρες, να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή. Ο Σολτς αποφασίζει να καταπατήσει τη συνθήκη Σένγκεν. Έπρεπε ήδη να είχαμε κινηθεί. Η Ελλάδα σιωπά. Για το ουκρανικό, βλέπουμε ένα πόλεμο χωρίς τέλος, είμαστε με τη σωστή πλευρά της ιστορίας, αλλά εμείς ως Ευρώπη πρέπει να ξεκινήσουμε μια ειρηνευτική διαδικασία».