Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Εγκρίθηκε η μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

Υπογράφηκε  από τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Χατζηδάκη  η υπουργική απόφαση με οποία εγκρίνεται η μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Με την απόφαση αυτή δίνεται το πράσινο φως στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας να προχωρήσει η μεταφορά των απορριμμάτων για το 2021.

Η απόφαση περιλαμβάνει τη μεταφορά απορριμμάτων μέγιστης ποσότητας επιπλέον 2500 τόνων εντός του 2020  και 27.500 τόνων εντός του 2021, του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας τα οποία θα μεταφερθούν στην Κοζάνη στις εγκαταστάσεις της ΔΙΑΔΥΜΑ.

Μάλιστα για το 2021 υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης και αύξησης της ποσότητας των απορριμμάτων που θα μεταφερθούν, γεγονός που μας λύνει τα χέρια και απομακρύνει κάθε  δυσάρεστη εξέλιξη.

Η Δήμαρχος κ. Μερόπη Υδραίου, αναφερόμενη σε αυτή την εξέλιξη, τόνισε:

“Ο Δήμος προχωρά άμεσα  σε όλες τις απαραίτητες  διαδικασίες  για τη μεταφορά των απορριμμάτων και για το 2021.

Η Κέρκυρα άφησε οριστικά πίσω της τον εφιάλτη των σκουπιδιών. Μέχρι την κατασκευή και λειτουργία του εργοστασίου είναι η μοναδική ρεαλιστική λύση.

Τη λύση αυτή επιδιώξαμε από την πρώτη στιγμή. Κάποιοι μας έλεγαν ότι δεν μπορεί να γίνει. Εμείς αποδείξαμε ότι μπορεί να γίνει. Και το κάναμε πράξη.

Η μεταφορά των απορριμμάτων θα πραγματοποιηθεί χωρίς να επιβαρυνθεί ούτε ένα επιπλέον ευρώ ο δημότης μας.

Υπενθυμίζω επίσης ότι ειδικά και μόνο για το 2020 ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας κάλυψε τα έξοδα μεταφοράς των απορριμμάτων και των δύο άλλων δήμων.

Προχωράμε μπροστά, κρατάμε τον Δήμο μας καθαρό,   κλείνουμε μία-μία τις πληγές που μας άφησε το χθες.’’

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ