Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Λευτέρης Οικονόμου στα Παραπολιτικά 90,1: «Με μάσκα, αποστάσεις και παρουσία αστυνομίας οι συγκεντρώσεις έως 100 άτομα»

Η εντολή του αρχηγού της αστυνομίας για τις δημόσιες συναθροίσεις αποτελεί χαλάρωση καθώς επιτρέπονται πλέον οι συγκεντρώσεις έως 100 άτομα, με τήρηση αποστάσεων και χρήση μάσκας διευκρίνισε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret, με τον Παναγιώτη Τζένο, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου οι διοργανωτές σε συνεννόηση με την αστυνομία θα μπορούν να διασφαλίσουν το δικαίωμα του συνέρχεσθε,  ενώ είπε πως η παρουσία της αστυνομίας θα διασφαλίζει την συνάθροιση.

Με αφορμή τις εικόνες συνωστισμού σε εμπορικούς δρόμους, τόνισε ότι τα καταστήματα τηρούν τα μέτρα ενώ ανέφερε πως αναμένουν τις εισηγήσεις των  ειδικών για τυχόν νέα μέτρα.
Σε ό,τι αφορά το σώμα φύλαξης των Πανεπιστημίων τόνισε πως η συντριπτική πλειοψηφία της πανεπιστημιακής κοινότητας συμφωνεί πως θα πρέπει να υπάρχει τάξη και κανόνες για τη σωστή λειτουργία των ιδρυμάτων και την ακαδημαϊκή ελευθερία τους καθώς αποτελούν χώρους μάθησης και ελεύθερης ανταλλαγής ιδεών.

Για τον Δημήτρη Κουφοντίνα είπε πως κάποιοι παρουσιάζονται ως προστάτες των δικαιωμάτων του αρχιτρομοκράτη της 17 Νοέμβρη. Συμπλήρωσε παράλληλα πως για τον Κουφοντίνα εφαρμόζεται ό,τι και σε όλους τους κρατούμενους λέγοντας πως δεν μπορεί να τύχει καλύτερης διαχείρισης.

Τόνισε τέλος,  πως ως προς το θέμα της υγείας του εφαρμόζονται όλα όσα προβλέπονται από το εσωτερικό μας δίκαιο και τους διεθνείς κανόνες και συμπλήρωσε  πως νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λαμία και οι γιατροί παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας του.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ