Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τι θα γίνει επιτέλους με την ΔΕΔΔΗΕ στη Κέρκυρα. Αγανάκτηση και οργή για τα τεράστια προβλήματα

Το απόγευμα της Κυριακής εκδηλώθηκε φωτιά σε διακλαδωτήρα της ΔΕΗ στην παλιά πόλη, κοντά στην πλατεία Μητροπόλεως, αλλά ευτυχώς ήταν άμεση η επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που κατέσβησαν την φωτιά πριν επεκταθεί και δημιουργηθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Και αν αυτό είναι ένα τυχαίο περιστατικό, το οποίο μπορεί να συμβεί οποτεδήποτε, αν και κάποιοι θέτουν και θέμα επαρκούς συντήρησης του δικτύου, την ίδια ώρα όμως ξεχειλίζει η αγανάκτηση των κατοίκων για τα τεράστια προβλήματα που καταγράφονται σε όλη την περιφέρεια και τα χωριά της Κέρκυρας. Τα οποία μένουν χωρίς φωτισμό, όχι μόνο για κάποιες ώρες αλλά για ημέρες, όπως στα διαπόντια, στον Χλομό, στην Πετάλια, στον Άγιο Ματθαίο και αλλού. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα τα χωριά μένουν χωρίς ρεύμα για διάστημα που ξεπερνά τον ένα μήνα, ενώ υπάρχει και περίπτωση χωριού που αναγκάστηκε ο Πρόεδρος του να αναβάλει την Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο πλαίσιο της οποίας είχε προσκαλέσει πολιτιστικό σύλλογο εκτός Κέρκυρας.

Ελλείψεις προσωπικού  και προβλήματα καταγράφονται και στον μηχανολογικό εξοπλισμό της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, καθώς τα οχήματα που υποστηρίζουν το έργο της είναι παλαιά, δεν συντηρούνται επαρκώς και δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της περιοχής.

Η  υποστελέχωση του προσωπικού έχει οδηγήσει ταυτόχρονα στην ελλιπή εξυπηρέτηση των καταναλωτών, στη μη ικανοποιητική συντήρηση του δικτύου διανομής, αλλά και στην καταπόνηση του υπάρχοντος προσωπικού από τον μεγάλο όγκο εργασιών.

Η κατάσταση αυτή έχει φθάσει στο «δεν πάει άλλο» και πρέπει κάτι να γίνει και μάλιστα σύντομα. Η Κέρκυρα είναι ένας τουριστικός προορισμός που τροφοδοτεί ετησίως με εκατομμύρια ευρώ τον δημόσιο κορβανά και δικαιούται να έχει την φροντίδα και την προσοχή της πολιτείας και τους κράτους.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ